Pagājušajā reizē stāstīju par Ronas ielejas vīniem. Šoreiz par citu Francijas ieleju – Luāru, par kuras vīniem varētu teikt, ka Latvijā tie pārstāvēti mazāk, ja vien nebūtu izņēmuma – tas ir rozā no Anžū vīna dārziem.
Portugāle ir slavena ar madeiru un portvīnu, taču arī sauso vīnu kvalitāte mūsdienās ir augsta, īpaši, ja tie nāk no ziemeļu reģioniem. Visām portugāļu vīnogām pa priekšu paceltu degunu soļo Touriga Nacional sarkanā oga.
Kad vīna darīšana ASV sāka
pamazām atkopties, parādījās jauns izaicinājums – spēcīgā Eiropas vīnu konkurence, kas jau bija paspējuši nostiprināties Amerikas tirgū.
Par savu nosaukumu portvīns var pateikties Portugāles otrajai lielākajai pilsētai Portu. No turienes portvīnu vairāk nekā 300 gadu eksportē lielākie Anglijas tirdzniecības nami. Portvīns ir tikai Portugālē no vietējām vīnogu šķirnēm izgatavots stiprināts vīns. Taču tā rašanās vēsturē savu roku stipri vien pielikuši briti.
Pagājušajā reizē stāstīju
par rīslingiem un šardonē.
Šoreiz turpināšu ar aperitīviem un deserta vīniem. Tie,
izgājuši garus attīstības lokus, ir ieguvuši vīna pasaules
klasisko standartu.
Gadsimtu gaitā sevi ir apliecinājuši klasiskie vīni, kuru īpašo stāvokli tirgū nespēj mainīt nekādi īslaicīgi modes viļņi vai kāda konkrēta vīna vai reģiona īslaicīgi panākumi pat pasaules mērogā.
23. novembrī plkst. 17:30 vēsturiski romantiskajā restorānā Pullman Riga Old Town (Jēkaba ielā 24, Rīga) pulcēsies Latvijas labākie vīndari, lai atklātu nu jau septīto pēc kārtas vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustāciju - "Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023".