Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā -2 °C
Sniega pārslas
Ceturtdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

Dzērieni

Viskija pirmsākumi

Īriem un skotiem viskijs ir daļa no viņu vēsturiskās identitātes, kultūras un dzīvesveida.

Tekila mūsdienās

Janvāra sākumā stāstīju par tekilas pirmsākumiem. Tagad par to, kā šis dzēriens tiek ražots mūsdienās un kāda ir tā klasifikācija – kas mums jāsaprot, lasot pudeļu etiķetes.

Rūgtenie brendiji

Slaveni destilāti Alpu kalnu reģiona zemēs tiek gatavoti arī no pīlādžiem un genciānas.

Aprikožu brendiji

Turpinot stāstu par augļu destilātiem, šoreiz – par aprikozēm.

Plūmju brendiji

Iepriekšējā reizē stāstīju par kauleņaugļu – aprikožu, plūmju – destilātiem, kas tiek izgatavoti galvenokārt Austrijā. Taču plūmes destilē ne tikai tur.

Kauleņaugļu destilāti

Līdz pat pagājušā gadsimta 80. gadiem kauleņaugu destilātu gatavotāji neizbēgami sadūrās ar stereotipu, ka no kauleņaugiem tiek gatavoti vienkārši, zemnieciska stila brendiji.

Obstleri – augļu brendiji

Vācijas ziemeļos gandrīz visi tradicionālie destilētie dzērieni ir uz graudu bāzes, bet Vācijas dienvidos tiek destilēti augļi.

Kalvadosa nogatavināšana

Kalvadosa nogatavināšanā galvenā loma ir ozolkokam. Tiek izmantotas gan jaunas, gan jau lietotas mucas. Mucas, kurās iepriekš izturēts heress, portvīns, konjaks, kalvadosa aromātu buķeti padara vēl sarežģītāku.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide