Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziņas

Aizvien jaunās virsotnēs © DIENA

Atšķirībā no kopējās valsts tautsaimniecības situācijas vidējai algai Latvijā nav bijusi nepieciešamība pēc atgriešanās pirmskrīzes līmenī, jo arī Covid-19 pandēmija nav apturējusi vidējās darba samaksas pieaugumu. Arī šā gada trešais ceturksnis nebija nekāds izņēmums, vidējai bruto darba samaksai salīdzinājumā ar atbilstošu laika periodu pērn palielinoties par 10,4% līdz 1280 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Var rasties sarežģījumi © DIENA

Pasaules un arī konkrēti Latvijas tautsaimniecības atgūšanās no Covid-19 izraisītās krīzes līdz šim galvenokārt notikusi, pateicoties valstu valdību un centrālo banku finanšu injekcijām. To rezultātā nedaudz vairāk nekā gada laikā esam piedzīvojuši visai ievērojamu preču patēriņa pieaugumu, kurš citkārt būtu izpalicis.

Izvēlēties kredītu vai līzingu? © DIENA

Uzņēmumu attīstībai nepieciešami finanšu resursi, kurus investēt ne vien darījumu nodrošināšanā, bet arī iekārtu, aparatūras un tehnoloģisko risinājumu iegādē.

Vairāk, nekā iepriekš rēķināts © DIENA

Neraugoties uz to, ka epidemioloģiskajā ziņā šā gada trešais ceturksnis Latvijā bijis sliktāks nekā 2020. gada trešais ceturksnis, radot ar tirdzniecību un pakalpojumiem saistītajām sfērām papildu sarežģījumus, ekonomiskās izaugsmes temps bijis solīds un pat straujāks, nekā sākotnēji rēķināts.

Šolaiku digitālais mārketings © DIENA

Kopš sociālo mediju parādīšanās XX gadsimta deviņdesmito gadu beigās tie ir auguši un attīstījušies milzīgā ātrumā – šodien sociālos tīklus aktīvi izmanto jau 3,96 miljardi lietotāju. Turklāt Covid-19 pandēmija ir radījusi labvēlīgus apstākļus ne tikai sociālo mediju patērētāju skaita pieaugumam, bet arī digitalizācijas attīstībai kopumā. Strauju izaugsmi piedzīvojusi arī e-komercija, kas ar digitālo mārketingu iet roku rokā.

Mazā, bet indīgā biznesa zivs © DIENA

Latvijas uzņēmējdarbības vidē ir liels īpatsvars mazo un vidējo uzņēmumu (MVU), no kuriem daudzi ir pavisam mazi mikrouzņēmumi. Izaugt līdz lielam uzņēmumam ir iespējams, bet tas prasa laiku un darbu.

Sakārtoti papīri, sakārtots bizness © DIENA

Covid-19 pandēmija ir nesusi virkni izaicinājumu uzņēmumu vadītājiem. Kā nodrošināt darba nepārtrauktību, ja darbinieki saslimst vai viņiem jādodas karantīnā? Kā organizēt darbu attālināti, lai tas notiktu bez aizķeršanās, nerastos komunikācijas šķēršļi un pārpratumi? Viens no atslēgas elementiem veiksmīgam biznesam ir labi organizēta, ērta un darbiniekiem saprotama informācijas un dokumentu aprite jeb organizācijas satura vadība. Vienkāršiem vārdiem sakot – sakārtoti papīri, sakārtots bizness!

Tūrisms pierāda dzīvotspēju © DIENA

Lai gan tikušas izteiktas dažādas prognozes par Latvijas tūrisma nozares dzīvotspēju Covid-19 pandēmijā, 2021. gada jūlijs, augusts un septembris bija vistiešākais pierādījums nozares augšupejai. Ienākošā tūrisma apjomi pieauga, un pieprasījuma dinamika uzrādīja pozitīvu tendenci.

Somija ir stabils tirgus © DIENA

Šogad 220.lv un pārējos grupas e-veikalus apvienojām ar vienu no Top e-komercijas uzņēmumiem Somijā – Hobby Hall Group –, kas nozīmē Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Somijas eplatformu saplūšanu vienā. Somijas iedzīvotāji ir vieni no aktīvākajiem e-komercijas lietotājiem. Viņu īpatsvars sasniedz 79% pircēju, kamēr Baltijā vidēji tie ir 71%.

Mikrouzņēmums un citi varianti © DIENA

Straujiem soļiem tuvojas termiņš, kad beigsies autoratlīdzības ienākumu saņēmējiem noteiktais pārejas periods un stāsies spēkā jaunais regulējums. Autoratlīdzības saņēmējam paredzētas divas iespējas – reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējam vai nereģistrēties.

Tehnoloģijas dzīvību glābšanai © DIENA

Laikus saņemts brīdinājums spēj glābt dzīvību. Vētras, vulkāna izvirdumi, ugunsgrēki un terora akti mēdz piemeklēt pēkšņi un pārsteigt cilvēkus nesagatavotus.

FOTO: Iemūrēta pamatkapsula topošajā New Hanza biroju ēkā Mihaila Tāla ielā 1

Rīgas biroju karte jau drīzumā tiks papildināta ar mūsdienīgu un ilgtspējas principiem atbilstošu A klases biroju ēku. 2021. gada jūlijā nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS uzsāka biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā 1, savukārt šonedēļ ēkas pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, tādējādi jauno biroju ēku simboliski nododot nākamajā būvniecības fāzē.

Uzlabo jahtu ostu infrastruktūru un bērnu burāšanas sporta iespējas

Kopš 2013. gada, kad Rīgas brīvostas pārvalde Ķīpsalā izbūvēja jahtu ostas infrastruktūru, jau 8 gadus Pilsētas jahtkluba paspārnē sekmīgi darbojas arī Bērnu un jauniešu jūrniecības skola, kurā šo gadu laikā izskoloti un apmācīti jau vairāk nekā 400 bērni vecumā no 5-15 gadiem.

Inflācija un alus nozare © DIENA

Lai gan Covid-19 pandēmijas radītais trieciens Baltijas valstu ekonomikām līdz šim nav bijis tik liels, kā iepriekš tika prognozēts, tomēr izaicinājumi gan uzņēmējiem, gan patērētājiem vēl ir gaidāmi.