Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanādieši piedāvā airBaltic finanses Bombardier lidmašīnu iegādei

Ja airBaltic izvēlēsies pirkt Bombardier lidmašīnas, būs pieejami līdz 85% līdzekļu, sarunā ar _Dienas Biznesu atzinis Bombardier Commercial Aircraft_ vecākais viceprezidents komerciālos jautājumos Čets Fullers un pārdošanas viceprezidents Eiropā, Krievijā un NVS valstīs Stīvens R. Aliments.

Viņi sola piegādāt lidmašīnas laikā, sākot ar 2015. gadu, un izpildīt solījumus par lidaparātu ekonomiskumu

«Kanādas eksporta kredītaģentūrai (EDC) ir pieejami lieli finanšu līdzekļi, un tā ir bijusi ļoti labs Bombardier partneris, finansējot lidmašīnu iegādi visā pasaulē. Ja airBaltic vēlēsies, EDC līdzekļi būs pieejami. Tāpat ir vairāki starptautiski lidmašīnu iznomātāji, kas ieinteresēti piedāvāt airBaltic operatīvo līzingu,» sacīja Č. Fullers.

EDC parasti piedāvā 75-85% no darījuma apjoma un aģentūras priekšrocība ir, ka tā kreditē aviokompānijas tieši, bez banku starpniecības. Č. Fullers intervijā arī pastāstīja, ka šobrīd tiek gatavots līguma teksts, kas ir ap 200 lappušu garš un prasīs pāris mēnešus.

Jau vēstīts, ka airBaltic un Kanādas kompānija Bombardier parakstīja nodomu protokolu par desmit CS300 lidmašīnu iegādi, kā arī par pirkuma tiesību saņemšanu vēl desmit lidmašīnām.

Pie pašreizējā CS300 lidmašīnas cenu pasūtījuma darījuma vērtība, pēc kataloga cenām, ir aptuveni 764 miljoni ASV dolāru (437 miljoni latu), turklāt, ja tiks izmantotas iegādes tiesības uz desmit papildu lidmašīnām, tā var pieaugt līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (898 miljoni latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses