Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanādieši grasās iegādāties Statoil tirdzniecības tīklu

Kanādas veikalu ķēde Alimentation Couche-Tard gatavojas kļūt par _Statoil Fuel & Retail _īpašnieku, atsaucoties uz degvielas tirgotāja paziņojumu par kanādiešu piedāvājumu pārņemt kompānijas akcijas, raksta Db.lv.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% no Statoil Fuel & Retail akcijas vērtības, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Statoil Fuel & Retail pārņemšanas darījuma izmaksas kanādiešiem varētu sasniegt 2,8 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters. Darījuma rezultātā Kanādas kompānija tiks pie lielākās degvielas tirdzniecības ķēdes Skandināvijā un nozīmīga atspēriena punkta Austrumeiropā.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Mēs ticam, ka Alimentation Couche – Tard ir nopietns pircējs un piedāvātā cena ir piesaistoša. Piedāvājums, ko rekomendējusi gan Statoil Fuel & Retail valde, gan vadība, ir lielisks risinājums abām pusēm,» sacīja Statoil galvenais finanšu direktors Torhrims Reitans.

Kanādas kompānija norāda, ka tā plāno saglabāt Statoil Fuel & Retail «spēcīgo zīmolu» un turpināt vietējo izpilddirektoru uzsākto darbības stratēģiju. «Zinot, ka Eiropa savu finanšu krīzi galu galā atrisinās, mums šis ir lielisks brīdis, lai ieietu trigū,» norādīja Kanādas kompānijas izpilddirektors.

Statoil Fuel pieder lielākā degvielas tirdzniecības ķēde Skandināvijā, kompānija strādā arī Krievijas, Polijas un Baltijas valstu tirgos. Pašlaik kompānijai pieder aptuveni 2,3 tūkstoši degvielas uzpildes staciju un tā Eiropā nodarbina 18,5 tūkstošus darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses