Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īpašums

Gaismas pilij pieslēdz siltumtrasi(8)

RĪGAS SILTUMS šonakt sāks siltumtīklu pievadu izbūvi topošajai Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai. Sakarā ar pānotajiem darbiem no piektdienas, 11. novembra, plkst. 23:00 līdz svētdienas, 13. novembra, plkst. 05:00 būs slēgta satiksme Valguma ielā (kvartālā starp Uzvaras bulvāri un Akmeņu ielu).

ES līdzmaksājumiem var pieteikt mājsaimniecību atjaunojamo energoresursu projektus(2)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina dzīvojamo māju īpašniekus līdz novembra beigām pieteikties atbalsta saņemšanai ar atjaunojamiem energoresursiem apgādājamu mājsaimniecību sektorā” ietvaros. Eiropass Savienības (ES) finansējums tiek piešķirts pēc projekta pabeigšanas, un sākotnēji visas izmaksas ir jāsedz iedzīvotājam pašam.

Vēl nav izlemts, ko iesākt ar Panorama Plaza nepabeigto torni(3)

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia (Ektornet) neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Reitan Servicehandel kļuvis par vienīgo Narvesen Baltija īpašnieku © DIENA

Norvēģijas kompānija _Reitan Servicehandel _iegādājusies atlikušos 50% SIA Narvesen Baltija daļu no Somijas kompānijas Sanoma trade, tādējādi kļūstot par vienīgo Latvijas kiosku tīkla Narvesen Baltija īpašnieku, portālu Diena.lv informēja kompānijas valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Rimšēvičs pieļauj, ka valstij var būt izdevīgāk airBaltic pārdot © DIENA(26)

Pirms pieņemt lēmumu par valsts turpmāko rīcību nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) jautājumā, jābūt skaidrai bilancei, kas parāda, ko nozīmē valsts ieguldījums pret valsts nepiedalīšanos, proti airBaltic pārdošanu, šodien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

BAS: Situācija airBaltic jārisina nevilcinoties © DIENA(4)

Situācija airBaltic jārisina nevilcinoties un valdībai jāpieņem lēmums, uzskata Baltijas Aviācijas Sistēmas (BAS) un piedāvā trīs rīcības variantus, lai nodrošinātu turpmāku lidsabiedrības darbību, portālu Diena.lv informēja SIA Baltijas Aviācijas sistēmas pārstāve Inga Piterniece.

Šlesers: Nākamo gadu laikā Latvijā ieplūdīs miljardi © DIENA(34)

Trīsistabu dzīvoklis Lielupē par 400 000 eiro, ekskluzīvs dzīvoklis Pumpuros par 1,5 miljoniem eiro - lasot šādus sludinājumus nekustamo īpašumu pārdevēju mājaslapās, pārņem dejavu sajūta. «Cenu karsoni» Jūrmalas un Rīgas ekskluzīvo nekustamo īpašumu tirgū šoreiz izraisa Krievijas un citu NVS valstu pilsoņu milzīgā interese par Latvijas īpašo komplektu: ņem dzīvokli vai māju, uzturēšanās atļauju dodam «bonusā».

Būvuzņēmējs: jābankrotē vēl daudzām zemas kvalifikācijas būvfirmām

Jābankrotē vēl ļoti daudzām zemas kvalifikācijas būvfirmām, kuras "treknajos gados" saradās kā sēnes pēc lietus, tikai tad būvniecības nozare sāks atkopties no krīzes, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja būvfirmas SIA "Arčers" valdes priekšsēdētāja vietnieks Edijs Purmalis.

Saktas puķu tirdziņa paviljonus būvēs Skonto būve(4)

Saktas puķu tirdziņa paviljonu būvdarbus līdzās Vērmanes dārzam par 736 524 latiem Rīgā veiks SIA "Skonto būve", liecina Iepirkumu uzraudzības birojā publicētais paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem.

Vecrīgā trīs graustos plāno būvēt viesnīcu kompleksu(5)

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā šonedēļ akceptēta viesnīcas "Marriott Hotel Riga" būvniecības iecere Vecrīgā. Ēku komplekss atradīsies kvartālā starp Kungu, Minsterejas, Pasta un 11.novembra ielu. Trīs namus, kas šajā teritorijā atrodas avārijas stāvoklī, plānots atjaunot un tiem līdzās būvēt trīs jaunbūves līdz piecu stāvu augstumam, kā arī izbūvēt divlīmeņu pazemes autostāvvietu.

Cinis: Samazinātais būvprojekta akceptēšanas termiņš būs grūti izpildāms

Grozījumi Vispārīgajos būvnoteikumos, kas tiek skatīti Saeimā un paredz vienkāršot būvniecības administratīvo procesu, atsakoties no daudzajiem starplēmumiem, kopumā ir labvēlīgi tiem, kas vēlas būvēt, tomēr saīsinātais termiņš dokumentu sagatavošanai varētu būt neizpildāma prasība Rīgas pašvaldībā, uzskata Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs Andis Cinis.

Arī pēc "Jaunā viļņa" nekustamā īpašumu tirgus nav īpaši aktivizējies(2)

Lai gan Krievijas iedzīvotāji, tai skaitā turīgi uzņēmēji, uz Jūrmalā notiekošo starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis 2010 ieradās ne vien baudīt mūziku, bet arī slēgt darījumus, arī pēc konkursa nav fiksēta pastiprināta darījumu aktivitāte nekustamā īpašuma tirgū, noskaidroja Diena.lv, aptaujājot kompāniju pārstāvjus.

Gada 2.ceturksnī kāpums skolu un bērnudārzu būvniecībā

Šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms samazinājies par 35,3%. Tai skaitā ēku būvniecības apjoms sarucis par 36,7%, inženierbūvju - par 34,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Vēlme "iemainīt" īpašumu pret uzturēšanās atļaujām liela, bet rezultāta vēl nav(4)

Ārvalstu iedzīvotājiem ir liela interese par iespēju iegādāties nekustamo īpašumu Latvijā, lai rastos iespēja saņemt uzturēšanās atļauju, taču neviena iesnieguma mēnesi pēc attiecīgo Imigrācijas likuma grozījumu stāšanās spēkā vēl nav, liecina gan Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvja Andreja Rjabceva laikrakstam Telegraf teiktais, gan arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola piektdien intervijā Latvijas Radio pavēstītais.