Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vienības gatvē sāk vērienīgu pārbūvi

Līdz ar labvēlīgākiem laika apstākļiem Satiksmes departaments uzsācis ielu rekonstrukcijas darbus. Kā viens no tādiem objektiem ir Vienības gatves posms no Ozolciema līdz Kaplavas ielai, informē Rīgas dome.

Šis ir vienīgais Vienības gatves sašaurinātais posms, kur ir tikai viena braukšanas josla katrā virzienā un to izmanto gan transportlīdzekļi vietējai piebraukšanai pie ēkām, gan tranzīta satiksmes transportlīdzekļi nokļūšanai uz un no Jelgavas puses. Patlaban gatves brauktuve ir bez lietus ūdens kanalizācijas sistēmas, bez pilnībā izbūvētām gājēju ietvēm un bez drošām ielas šķērsošanas iespējām gājējiem.

Vienības gatves rekonstrukcijas rezultātā būtiski tiks atvieglota un uzlabota satiksmes drošība. Projekts paredz paplašināt gatves brauktuves, izveidojot četras satiksmes joslas bez sadalošās joslas. Savukārt pie krustojuma ar Ozolciema ielu tiks izveidota papildus josla pagriezienu manevriem. Blakus pamatbrauktuvei tiks izbūvēta vietējās satiksmes josla, tādējādi atslogojot galveno joslu no vietējās satiksmes transportlīdzekļiem.

Projekts tiek finansēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda  līdzfinansējumu. Projekta kopējās būvniecības izmaksas ir 2,7 miljoni latu, tai skaitā 0,5 miljoni latu ERAF finansējums. Projektu plānots pabeigt līdz šā gada beigām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses