Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirms Dziesmu un deju svētkiem plānots atjaunot 11. maršruta tramvaja kustību uz Mežaparku

Šodien, 9. jūnijā, Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā apstiprināts no 20. jūnija atjaunot 11. tramvaja kursēšanas grafiku un maršrutu, informēja Rīgas satiksmes pārstāvji.

Komisijā pieņemtais lēmums ļaus Rīgas satiksmei turpināt iesāktos darbus, lai atjaunotu patlaban slēgto tramvaja kustību un nodrošinātu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku un apmeklētāju nokļūšanu uz Mežaparku, kur gandrīz divu nedēļu garumā notiks mēģinājumi un svētku koncerti. Patlaban apstiprinātais kustības grafiks maršrutā Stacijas laukums–Mežaparks paredz, ka darba dienās 11. maršruta tramvaji rīta un vakara stundās, kad ir lielākas pasažieru skaits, kursēs 8–10 minūšu intervālu, izpildot 176 reisus, savukārt brīvdienās tramvaji kursēs ar intervālu no 11 līdz 13 minūtēm, tādējādi izpildot 144 reisus.

Kā iepriekš vēstīts, Brasas tilta būvdarbu dēļ no pērnā gada 18. jūlija tika slēgts 11. tramvaja maršruts un Rīgas satiksme pasažieru pārvadājumus šajā laikā organizē ar 11T maršruta autobusiem. Balstoties uz šīs dienas pieņemto Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas lēmumu, uzņēmums plāno no otrdienas, 20. jūnija, atjaunot 11. tramvaja maršrutu, bet slēgt 11T autobusa maršrutu.

11. tramvaja maršrutā tiks norīkoti tikai zemās grīdas tramvaji, tāpēc, veicot transportlīdzeļu sadali, atsevišķos reisos 1. tramvaja maršrutā kursēs arī vecā tipa vagoni.

Rīgas satiksme gatavojas atjaunot 11. tramvaja kustību un veic dažādus ar tramvaja infrastruktūru saistītus darbus, piemēram, no Brasas tilta līdz Mežaparkam notiek sliežu posma atjaunošanas remonts, sliežu ceļa klātnes, sliežu rievu tīrīšana un sliežu ceļa slīpēšana. Tāpat uz Brasas pārvada notiek tramvaja kontakttīkla izbūve, ko plānots paveikt līdz 11. maršruta tramvaja kustības atjaunošanas laikam.

Lai nodrošinātu komfortablus un drošus braucienus ar tramvaju, vairākos tramvaja maršrutos notiek intensīvi sliežu ceļa būvdarbi. Ņemot vērā, ka Aspazijas bulvārī, posmā no K. Barona ielas līdz Teātra ielai, būvdarbi vēl nav noslēgušies, sākotnēji 11. maršruta tramvaji kursēs Stacijas laukums–Mežaparks. Tuvākajā laikā plānots būvdarbu procesu noslēgt un atjaunot 11. tramvaja maršrutā kustību līdz Ausekļa ielai.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja