Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālajā bibliotēkā atklāta izstāde par godu Baltijas-Amerikas Brīvības fonda 10 gadu jubilejai

Pirmdien, 2. maijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā notika izstādes atklāšana par godu Baltijas-Amerikas Brīvības fonda (BAFF) 10 gadu jubilejai, kā arī ASV un Igaunijas, Latvijas un Lietuvas diplomātisko attiecību 100. gadadienai.

Izstāde balstīta uz cilvēku stāstiem, pieredzi un notikumiem, kurus BAFF palīdzējis veidot. Izstādi izstrādājusi māksliniece Alise Ķīnasta, un tās radošās idejas pamatā ir koks, kas simbolizē BAFF un tā daudzveidīgās atbalsta un sadarbības aktivitātes. 

"Kokam ir dažādi slāņi tāpat kā cilvēka dzīves gājumam ir dažādi posmi. Esam patiesi gandarīti, ka jau 10 gadus varam būt daļa no mūsu BAFF programmu absolventu dzīves posmiem. Pateicoties BAFF veidotajām programmām, jaunas zināšanas, pieredzi un kontaktus ieguvuši ne tikai paši programmu absolventi, bet tās palīdzējušas arī stiprināt Baltijas-Amerikas attiecības, kā arī piesaistīt Baltijas valstīm dažādu nozaru ekspertus. Es ar patiesu prieku varu teikt, ka BAFF jau 10 gadus veido jaunos Baltijas līderus, un kopīgiem spēkiem esam paveikuši nozīmīgu darbu, lai padziļinātu saites starp Igauniju, Latviju, Lietuvu un Amerikas Savienotajām Valstīm," norāda BAFF valdes līdzpriekšsēdētājs Ričards K. Šeridans.

BAFF dibināts 2010. gadā, lai sniegtu Baltijas valstu pilsoņiem iespējas iegūt izglītību un profesionālo izaugsmi, izmantojot apmaiņas iespējas ar Amerikas Savienotajām Valstīm. No dibināšanas līdz 2021. gadam ir piešķirtas stipendijas un balvas vairāk nekā 18 miljonu ASV dolāru vērtībā. BAFF programmu Lietuvas, Latvijas un Igaunijas absolventi pārstāv dažādas nozares, sākot no finanšu un ekonomikas līdz inženierzinātnei, kultūrai un mākslai. Kopējais BAFF absolventu skaits pārsniedz 700. Papildus tam atbalstītas 150 organizācijas, izmantojot Baltijas-Amerikas dialoga (Baltic American Dialogue) un Baltijas-Amerikas drošības apmaiņas (Baltic American Security Exchange) programmas.

"Katram izstādē iekļautajam absolventam izveidots savs portrets, kas ar Overly aplikācijas palīdzību atdzīvojas videostāstā. Izstāde veidota, izmantojot dabīgus materiālus - vietējo saplāksni - un papildinot skatītāja pieredzi ar radošiem drukas elementiem. BAFF absolventu stāsti, līdzīgi ģimenes kokam, veido saikni starp izstādes tematisko pusi un vizuālo izpildījumu," pauž māksliniece un izstādes autore Alise Ķīnasta.

Izstāde tapusi par godu BAFF 10 gadu jubilejai. Martā izstāde norisinājās Lietuvā, bet aprīlī – Igaunijā. Svinību galvenā kulminācija būs pasākums Hanzas peronā 18. jūnijā, uz kuru aicināti visi BAFF programmu absolventi.

BAFF ir bezpeļņas fonds, kas koncentrējas uz izglītības un apmaiņas programmām, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātiskām vērtībām. No ASV valdības iniciēta investīciju fonda Baltic-American Enterprise Fund ieņēmumiem fonds cenšas padziļināt attiecības starp Igauniju, Latviju, Lietuvu un ASV un turpina ilggadējās Amerikas saistības un savstarpējās attiecības Baltijas reģionā.

Izstāde Nacionālās bibliotēkas telpās būs apskatāma līdz 28. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja