Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mākslinieki Krišs un Dzintars Zilgalvji piedalās izstādē Ņujorkā

Mākslas centra Noass mākslinieki Krišs Zilgalvis un Dzintars Zilgalvis piedalās starptautiskā izstādē ARCHIVIUM Lipani galerijā Ņujorkā, ASV ar mākslas projektu Šodien un rīt, kas būs skatāms līdz pat 28. jūlijam, informēja mākslas centra pārstāve Keitija Eizenbārde.

"Mēs mēģinām saklausīt tukšumu Mēs priecājamies par lietām, kuru būtību mēs neizprotam, Mēs dzīvojam laikā, kuru mēs redzam bet nejūtam. Mūsu vietā par mūsu bērnu nākotni cīnās kāds cits. Mēs būsim parādā viņam par savu izglābšanos daudzas paaudzes uz priekšu."

Šodien un rīt ir mākslas projekts, kas izceļ izaicinājumus, ar kuriem saskaras cilvēks mūsdienu militāro konfliktu zonās. Tas uzsver cilvēka dzīvības vērtību stādot to pāri materiālo kultūras vērtību apdraudējumam. Ekspozīcija sastāv no attēlu sērijām, kurās mākslinieki performances dokumentācijas veidā demonstrē šāviņa eksplozijas formas. Tās ir veidotas mēroga attiecību lielumā pret cilvēku un materiālajām kultūras vērtībām.

Krišs Zilgalvis un Dzintars Zilgalvis ir mākslinieku grupa (tēvs un dēls), kas dzīvo un strādā Rīgā, Latvijā. Mākslinieki Krišs Zilgalvis un Dzintars Zilgalvis savā daiļradē izmanto tradicionālos vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļus, papildinot tos ar instrumentiem un tehnoloģijām, kas mūsdienās plaši tiek izmantoti arhitektūrā, arheoloģijā, militārajās zinātnēs un arhivēšanā.

ARCHIVUM ir starptautisks projekts, kurā piedalās 13 kuratori un mākslinieki no 8 dažādām valstīm. Izstādes koncepta pamatā ir franču filozofa Žaks Derida izteikums, ka jautājums par arhīviem nav pagātnes jautājums.

Izstādes autori pēta, kas varētu veidot arhīvu. Izstādītie darbi sniedz dažādu vietu, notikumu un institūciju interpretāciju klāstu un izvirza daudzus jautājumus par pētniecību, vēsturi, tulkošanu un atmiņu.

Izstādi veido sarptautiskais kuratoru tīkls BALCONY sadarbībā ar Fordham Universitātes Lipani galeriju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja