Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kultūras ministrs aicinās Jūrmalas domi pārskatīt lēmumu par Asaru un Bulduru bibliotēku tālāko likteni

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) aicinās Jūrmalas domi pārskatīt lēmumu par Asaru un Bulduru bibliotēku tālāko likteni, sociālajā medijā Facebook norāda ministrs.

Viņš cerēja, ka Jūrmalas domes deputāti trešdien pieņems racionālu, atbildīgu un uz iedzīvotāju vajadzībām vērstu lēmumu par Asaru un Bulduru bibliotēku turpmāko likteni, vadoties ne tikai no pašvaldības birokrātiskajiem apsvērumiem, bet galvenokārt - no iedzīvotāju vēlmēm un pamatotiem argumentiem, kā arī apzinoties, ka katras iecienītas un īpaši svarīgas kultūrvietas reorganizācija ir solis uz trausla ledus.

"Izvēloties nepareizu taktiku un faktiski iznīcinot labi funkcionējošu mehānismu, pēc laika, pieņemot lēmumu atkal to atjaunot, būs nepieciešami daudz lielāki resursi, nekā realizējot labi pārdomātu, izdiskutētu un secīgu darbību kopumu. Kliedzoši un jāsaka - diemžēl - Jūrmalas domes deputātu vairākums ir izvēlējies citu scenāriju," pauž kultūras ministrs.

Viņa ieskatā, pašvaldība neņēma vērā argumentu, ka bibliotēkas ir gan kultūras, mūžizglītības un sociālo aktivitāšu centri, gan atbalsta centri iedzīvotājiem e-pakalpojumu saņemšanā, kas mūsdienās ir ļoti būtiski daudzām iedzīvotāju kategorijām.

Pēc ministra paustā, apzinoties, cik svarīgi ir nodrošināt iespēju iedzīvotājiem saņemt e-pakalpojumus iespējami tuvu viņu dzīvesvietai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar pašvaldībām jau 2015. gadā uzsāka un turpina Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru tīkla izveidi.

Puntulis atzīmē, ka šie centri daudzviet tiek izvietoti tieši bibliotēkās, jo bibliotēku darbiniekiem digitālās prasmes ir augstā līmenī, bibliotekāri sniedz atbalstu gan e-pakalpojumu saņemšanā, gan informācijpratības apgūšanā iedzīvotājiem. Viņa ieskatā, samazinot bibliotēku skaitu Jūrmalā, iedzīvotājiem netiks nodrošinātas vienlīdzīgas bibliotekāro pakalpojumu saņemšanas iespējas visos Jūrmalas mikrorajonos.

"Arī vakardien Latvijas bibliotēku padomes slēdziens, kas skaidri pasaka, ka netiek atbalstīta un netiek saskaņota Jūrmalas pašvaldības iecere, domes deputātiem izrādījās nesvarīgs. Neraugoties uz šodienas balsojumu, aicināšu Jūrmalas domi pārskatīt savu lēmumu," uzsvēra kultūras ministrs.

Kā iepriekš skaidroja pašvaldībā, Bulduru bibliotēkas ēka ir plaša un tā ir sliktā stāvokli. Arī iekštelpas esot morāli un fiziski novecojušas, un, lai tās atjaunotu, nepieciešami nesamērīgi lieli ieguldījumi. Tādēļ plānots bibliotēku reorganizēt.

Savukārt Asaru bibliotēku plānots likvidēt, jo arī tās ēka ir sliktā stāvoklī un tajā ir mazs apmeklētāju skaits. Arī šai bibliotēkai tuvākā ir jaunā Jūrmalas Centrālā bibliotēka atrodas netālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja