Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Folkmūzika paplašina robežas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Viesis. Sestdien, 10. septembrī, Latgales vēstniecības Gors koncertciklā Atmosfēras uzstāsies Londonā dzīvojošais amerikāņu folkmūziķis Sems Emidons ar savu trio, kurā muzicē pianists Pablo Helds un bundzinieks Andi Haberls. Sems Emidons ir viens no talantīgākajiem mūsdienu māksliniekiem ar izcilu reputāciju kolēģu vidū. Semam ir izdevies paplašināt priekšstatu par folkmūziku, satuvinot to gan ar alternatīvo roku, gan ar akadēmisko mūziku. Viņš ir sadarbojies ar dažādu paaudžu un stilu pārstāvjiem: Emilū Herisu, Džonu Prainu, Betu Ortoni, Marku Ribo, Niko Mjūliju, Tomasu Bārtletu, Bon Iver un kvartetu Kronos. Sestdien plkst. 13 mākslinieks meistarklasē iepazīstinās interesentus ar tradicionālās mūzikas un improvizācijas kombinēšanas iespējām, kā arī pievērsīsies vijoles, bandžo un akustiskās ģitāras spēles tehnikai. Meistarklases mērķauditorija ir mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, kā arī jebkurš folkmūzikas, blūza un improvizācijas cienītājs. 

Sems Emidons

Latgales vēstniecībā Gors 10.IX plkst. 18 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Festivāls. No 9. līdz 11. septembrim Dzintaru koncertzālē notiks vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra Kremerata Baltica ikgadējais festivāls. Šoreiz tam dots nosaukums Zemes dziesmas. Trijos koncertos skanēs klasiskā un mūsdienu akadēmiskā mūzika, arī Krista Auznieka un Ilonas Breģes jaundarbi. Varēs dzirdēt Baha, Mocarta, Mendelszona, Šūmaņa, Mālera, Berga, Šostakoviča un Pjacollas, kā arī Pētera Plakida, Valentīna Silvestrova un Aleksandra Raskatova opusus.

Kremerata Baltica

Dzintaru koncertzālē 9.–11.IX 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20 

***

Koris. Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā Valsts akadēmiskais koris Latvija ukraiņu diriģenta Oleksandra Vaceka vadībā atskaņos ukraiņu komponistu Dmitro Bolgarska, Mikolas Diļecka, Dmitro Bortņanska, Kirilo Stecenko, Hannas Havriļecas un Viktorijas Poļjovas mūziku. 

Ukraiņu garīgā mūzika

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 8.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Maija Kurševa. Gubeņi. 2022

Māksla. Galerijā Kim? ir aplūkojama mākslinieces Maijas Kurševas personālizstāde Spriedze. Viņa strādā ar instalāciju, kustīgo attēlu, grafiku un zīmējumiem. "Mūsu robeža ir līnija zem spiediena. Lielais cietums tepat pāri upei, slepkava elpo aiz žoga. Plūst nafta, spiegi, propaganda. Plūst asaras, dusmas un naids. Spekulatīvo ainavu klusi apsargā ar valodu sapāroti koku un krūmu grupējumi," par izstādi stāsta autore.

Maija Kurševa

Izstāde Spriedze

Galerijā Kim? līdz 16.X

***

Estrāde. Sestdien, 10. septembrī, Daugavas stadionā notiks Latvijas mūzikas lielkoncerts, kurā skanēs Raimonda Paula dziesmas jaunos aranžējumos. Pats Maestro šovā nepiedalīsies. Koncerta radošais direktors ir hiphopa mūziķis Arstarulsmirus jeb Gustavo. Uz skatuves kāps Laima Vaikule, Aminata, Aija Andrejeva, Dināra Rudāne, Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands, Artūrs Skrastiņš, Andris Bērziņš, Ozols, Arstarulsmirus, ansis, Mesa, Singapūras satīns, Carnival Youth, Tautumeitas, Dagamba, Musiqq un Mazais princis. Mākslinieki uzstāsies Liepājas simfoniskā orķestra pavadījumā. Pie diriģenta pults stāsies Jānis Ivuškāns. 

Šovs

Latvijas mūzikas lielkoncerts. Raimonda Paula mūzika

Daugavas stadionā 10.IX plkst. 19.30

Biļetes www.lielkoncerts.lv EUR 20–150

***

Stiklotā svētnīca ir darbs par mammām un teātra vidi, kurā satiekas trīs aktieri un režisora asistente. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Ģertrūdes ielas teātrī notiks režisores Martas Elīnas Martinsones jauniestudējuma Stiklotā svētnīca pirmizrāde (dramaturģes Anete Konste un Marta Elīna Martinsone). Tas būs darbs par mammām un teātra vidi, kurā satiekas trīs aktieri un režisora asistente. Viena no sižeta līnijām ir saistīta ar Tenesija Viljamsa Stikla zvērnīcas iestudēšanu. Lomās: Anta Aizupe, Inese Pudža, Daiga Kažociņa un Edgars Samītis. 

Stiklotā svētnīca

Ģertrūdes ielas teātrī 12.IX plkst. 19 

Biļetes git.lv EUR 20 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja