Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Dīva Pipinella meklē mīļoto

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Visai ģimenei. Latvijas Nacionālās operas (LNO) repertuārā atgriežas Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes Putnu opera. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis, izrādes režisore – Baņuta Rubesa, atjaunojuma režisore un horeogrāfe – Elita Bukovska. Putnu operas pirmizrāde notika 2000. gadā, līdz šim tā nospēlēta vairāk nekā 150 reižu. Operdīva kanārijputniņš Pipinella ziņo, ka ir pazudis viņas mīļotais – pasaulē labākais tenors Cīps. Meklēšanā iesaistās doktors Dūlitls un viņa draugi – papagailis Polinēzija, cūciņa Gebgeba, suns Džips un Londonas ielu labākais pārzinātājs nekaunīgais Zvirbulēns. Vai Cīps atradīsies un opera tiks iestudēta? Vai doktoram Dūlitlam izdosies uzveikt ļauno blēdi Dorntona kungu? 

Putnu opera 
LNO 11.I plkst. 19, 13.I, 3.II, 16.III plkst. 12 un 18
Biļetes Opera.lv EUR 10–45

***

Diriģentam Aivim Greteram veidojas veiksmīga karjera Eiropā gan operas, gan simfoniskajā repertuārā. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 12. janvārī, Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies jaunais, enerģiskais diriģents Aivis Greters, kuram veidojas veiksmīga karjera Eiropā gan operas, gan simfoniskajā repertuārā. Koncertā skanēs LNSO rezidējošā komponista Ērika Ešenvalda simfoniskā fantāzija Mākoņi, Pētera Čaikovska Vijoļkoncerts (solists Daniils Bulajevs) un Antonīna Dvoržāka Sestā simfonija. 

LNSO
Lielajā ģildē 12.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–50

***
 
Trio. Koncertos Rēzeknē un Liepājā ģitārists Matīss Čudars, kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans iepazīstinās ar savu albumu Take Your Time, kurā savienojas džezs, blūzs un kantrimūzika. 

Koncerts
Latgales vēstniecībā Gors 13.I plkst. 17, Liepājas Pegaza pagalmā 21.I plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–14

***

Izrādes pamatā ir lietuviešu autoru Jurgas Viles un Linas Itagaki grāmata Sibīrijas haiku. Publicitātes foto

Pirmizrāde. Rekonstruētajā Leļļu teātrī notiks režisora Valtera Sīļa iestudējuma Sibīrijas haiku pirmizrāde. Tas ir vizuāli poētiskā, tehnoloģiski smalkā manierē veidots papīra animācijas iestudējums, kas izseko mazā lietuviešu zēna Aļģa gaitām, kad viņš kopā ar ģimeni nonāk izsūtījumā Sibīrijā. Izrādes pamatā ir populārā lietuviešu autoru Jurgas Viles un Linas Itagaki grāmata Sibīrijas haiku. Izrādē tiek gaidīti skatītāji no desmit gadu vecuma. 

Sibīrijas haiku
Latvijas Leļļu teātrī 12.I plkst. 19, 13., 14.I plkst. 14 un 17, 4.II plkst. 11 un 14
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

Kormūzika. Sestdien, 13. janvārī, Liepājā notiks izcilā Igaunijas filharmonijas kamerkora un tā dibinātāja diriģenta Tenu Kaljustes koncerts. Mūziķi iepazīstinās ar igauņu dižgaru Arvo Perta un Veljo Tormisa daiļradi. Koncertā skanēs Arvo Perta motetes Magnificat un Nunc dimittis, īru kristīgo aizsargvārdu iedvesmotā Brieža lūgšana, pareizticīgo pateicības slavinājums Pēc uzvaras un divas daļas no Grēknožēlas kanona. Vakara otrā daļa būs atvēlēta Veljo Tormisa mūzikai: klausītāji dzirdēs fragmentus no cikliem Šūpošanās dziesmas, Meteņu dziesmas un Jāņudziesmas. Programmu vainagos šamaniski iespaidīgā Dzelzs apvārdošana

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 13.I plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

Monoizrādē Visas viņas Ilze Ķuzule-Skrastiņa sastapsies ar britu autora Alistēra Makdauela dramatisko poētiku. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Režisore Inese Mičule Dailes teātrī ir iestudējusi monoizrādi Visas viņas, kurā aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa sastapsies ar britu autora Alistēra Makdauela dramatisko poētiku. Monologs, kuru veido trīs stāsti par sieviešu pieredzi no šūpuļa līdz kapam, tiek pieteikts kā dzīves skaistuma un neparedzamības manifests – lielu lomu spēlē arī valodas spēja to aprakstīt. Darbu ir tulkojusi Ieva Lešinska.

Visas viņas 
Dailes teātra Mazajā zālē 17.–19.I, 1., 2., 16.II plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja