Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Foto: Siguldā atklāta dizaina procesiem veltīta izstāde

Kultūras un mākslas telpā Siguldas devons līdz 10. decembrim apskatāma starptautiski atzītā dizaina biroja H2E veidotā izstāde Iz-aicinājums, informēja izstādes veidotāji.

Izstāde atklāj dizaina projektu īstenošanas procesu caur dizaina biroja H2E darbiem un uzkrāto ilggadējo pieredzi dizaina nozarē. Dizaina process nav lineārs ceļš – tā uzskata H2E dizaineri un tieši tas ir viens no galvenajiem izstādes vēstījumiem.

Izstādē Iz-aicinājums dizaina biroja H2E komanda dalīsies dizaina procesos strādājot pie dizaina projektiem un to realizācijas interjera, ekspozīciju, grafikas un navigācijas dizaina jomās.

"Dizains ir aktīvs darbības vārds – izpētīt, atklāt pasauli pašiem, iedvesmot līdzcilvēkus. Mēs cenšamies izprast pasauli un atklāt tās brīnumainās šķautnes ikvienam. Tas ir izaicinājums mums pašiem un aicinājums ikvienam – ieskaties!" tā par dizaina procesu saka Ingūna Elere, dizainere, H2E līdzdibinātāja.

Projekti, kuru procesi tiks atklāti izstādes laikā ir – Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija, Light Guide Optics International interjera dizains, objekta Rīgai 800 dizains, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vides grafika, kā arī Alūksnes Sporta centra un Bērna mājas identitātes.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina departamenta vadītāja Inese Baranovska saka: "H2E ir domubiedru komanda, kas aktīvā darbībā ir spējusi pierādīt dizaina nozīmīgo lomu mūsu sabiedrības ekosistēmā, manifestējot dizainu kā dzīves kredo, izprotot to visā tā daudzšķautnainumā, strādājot no sirds un ar mīlestību. Viņu realizētie projekti ir guvuši starptautiskas balvas un aiznesušas labas ziņas par Latviju tālu pasaulē."

Dizaina studija H2E ir starpdisciplinārs dizaina uzņēmums, kuru 2007. gadā izveidoja Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas profesori Ingūna Elere, Holgers Elers un Dagnija Andersone. Studijas galvenais darbības princips ir radoši nestandarta risinājumi. H2E galvenie darbības virzieni ir interjera un ekspozīciju dizains, grafikas dizains un navigācijas dizains. Dizaineri strādā ar telpu kā vizuālo pieredzi un dizainu kā komunikācijas instrumentu. H2E ir starptautiskas profesionālas organizācijas SEGD biedrs un SEGD Riga Chapter izveidotājs (segd.org), kura fokusā ir telpiskās vides un grafikas mijiedarbība. Dizaina biroja realizētie projekti saņēmuši vairākus starptautiskus apbalvojumus, tādus kā RED Dot Design Award, IF Design Award, German Design Award, THEA, SEGD Design Award u.c. 2017. gadā dizaina birojs saņēmis Latvijas Republikas Kultūras ministrijas balvu Izcilība kultūrā par izcilu veikumu izstāžu un muzeju ekspozīciju dizainā.

H2E īsteno dažāda mēroga grafikas, objektu un telpas dizaina projektus, sākot no padziļinātas izpētes līdz realizācijai. Dizaina birojs H2E regulāri veido publiskus pasākumus par dizaina jautājumiem, ar to veicinot izpratni par dizaina lomu ikviena indivīda dzīvē, kvalitatīva dizaina pieprasījumu, Latvijas dizaina sasniegumu analīzi un popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, kā arī sniedz ieguldījumu jaunradē, aktuālo procesu pētniecībā un kritikā. Izstāde veidota kā komunikācijas instruments izpratnes veidošanai par dizaina procesu, nepieciešamo laiku kvalitatīva projekta izstrādei, izpētes posma un eksperimentēšanas nozīmīgumu inovāciju veidošanā.

Izstāde kultūras centrā Siguldas devons bez maksas apskatāma līdz 10.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja