Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dizains ir visur! Aicināts ikviens! Dizaina pastaigā šogad – 22 pieturvietas piecos maršrutos

Ceturtdien, 1. oktobrī, visas dienas garumā norisināsies Dizaina pastaiga, kurā durvis plašākam interesentu lokam vērs 22 dizaina vietas Rīgā. Tie būs 22 pieturpunkti, kuros, bez maksas piedaloties lekcijās, sarunās, ekskursijās, varēs palūkoties uz dizainu gan no ierastiem, gan no jauniem skatupunktiem.

Apmeklētājus gaidīs ne tikai radošo un mākslas industriju pārstāvji – dizaina un arhitektu biroji, muzeji un kultūras iestādes –, bet arī ražošanas uzņēmumi un ar dizaina radīšanu ikdienā netieši saistītas kompānijas, demonstrējot, ka saskarsmes punkti ar dizainu ir sastopami jebkurā nozarē. Dizaina pastaiga ir īpaša ar to, ka ļauj ielūkoties dizaineru, arhitektu, vietējo un starptautisko uzņēmumu, kā arī valsts iestāžu darba ikdienā, izprast dizaina procesus un dizaina pielietojumu, norāda pasākuma organizatori SEGD Riga Chapter, ko šīgada sākumā Latvijā izveidoja dizaina birojs H2E, atsaucoties uz starptautiskās bezpeļņas organizācijas SEGD (Society for Experiental Graphic Design) uzaicinājumu.

Dizaina pastaigas programma šogad piedāvās gan satura, gan formāta ziņā daudzveidīgu pieredzi. Organizatori pastaigas digitālajā kartē, kas izpētāma vietnē https://ej.uz/o2ap, piedāvā piecus dizaina maršrutus – katrs no tiem ir piemērots veselas dienas pastaigai, apmeklējot no trim līdz septiņiem pieturpunktiem. Ikviens apmeklētājs var piereģistrēties vienam vai vairākiem pasākumiem platformā www.bezrindas.lv.

Advokātu birojs Vilgerts un tā IPR prakses vadītāja Brigita Tērauda Dizaina pastaigā piedāvās lekciju Padomi dizaina aizsardzībā. Dizaina juridiskie jautājumi tiks apskatīti arī LR Patentu valdē, bet vairākos pieturpunktos centrālā tēma būs ilgtspējīga pilsētvides attīstība. Piemēram, arhitekts Pēteris Bajārs kopā ar ainavu arhitekti Annu Kalniņu un Mūkusalas Biznesa centra vadītājiem Ivetu Bahmani un Klāvu Vasku vadīs pastaigu un sarunu par tēmu Vietas, kvartāla un pilsētvides attīstība. Par dizaina un tehnoloģiju mijiedarbību varēs uzzināt, apmeklējot enerģētikas un digitālo risinājumu uzņēmuma Schneider Electric, inovatīvā stikla ražotāja Groglass vai IT uzņēmuma Accenture pieturpunktus. Par digitāliem risinājumiem valsts sektora efektivitātes veicināšanā stāstīs SAP Latvia, bet par Dziesmu svētku estrādes projekta tapšanu – arhitektu birojs Mailītis Arhitekti. Latvijas Arhitektūras muzejs aicina uz sarunu par ziemeļu ilgtspējīgajām pilsētām, restorāns Barents – uz ekskursiju, bet Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs – uz tikšanos ar novembrī gaidāmās izstādes Madenieka stils komandu. M. Čehova Rīgas Krievu teātrī notiks saruna par scenogrāfiju teātra pasaulē, kā arī radošā darbnīca, veidojot rekvizītu topošajai pirmizrādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja