Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ventspilī tiešraidē rādīs "Karmenu", kurā dziedās Elīna Garanča un Marina Rebeka

Venstpilī, Teātra namā "Jūras vārti", 18.jūnijā būs iespēja vērot Žorža Bizē operas "Karmena" tiešraidi no Valensijas Spānijā, kur Karmenas lomā  - pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, savukārt Mikaēlas lomā - vēl viena izcila dziedātāja no Latvijas - soprāns Marina Rebeka, pavēstīja SIA "Kurzemes filharmonija" producente Iveta Ērkšķe. Iestudējuma režisors ir spāņu kinorežisors Karloss Zaura.

Izrādē, kuru diriģēs viens no ievērojamākajiem XX/XXI gadsimta diriģentiem Zubins Mehta, pretim E.Garančai, kuru amerikāņu kritiķi atzinuši par labāko Karmenu ceturtdaļgadsimtā, neveiksmīgā mīlētāja Hosē lomā stāsies vēl viena spoža zvaigzne - argentīniešu tenors Marčelo Alvarezs, viens no pieprasītākajiem Hosē lomas atveidotājiem pasaulē. Savukārt Eskamiljo lomu atveidos brazīliešu - poļu baritons Paolo Szots, kurš līdztekus operu repertuāram guvis ievērojamus panākumus arī kā Brodveja mūziklu dziedātājs. Viņš ir pirmais brazīliešu dziedātājs, kurš ASV saņēmis prestižo Tonija balvu kā labākais aktieris mūziklā South Pacific.

Kā norādīja I.Ērkšķe, "Karmenas" tiešraide no Valensijas notiks Eiropas dienas "VIVA EUROPA 2010" ietvaros. Pasākuma galvenais mērķis ir dot iespēju visplašākajai publikai redzēt izcilu operas iestudējumu tiešraidē, tāpēc arī sadarbības līgumā bijis noteikts, ka skatītājiem uz tiešraidi jāpiedāvā bezmaksas ieeja. Pasākums sāksies plkst.21.

Kā stāsta I.Ērkšķe, operas izrāde no "Palau de les Arts Reina Sofia" Valensijā Spānijā tiks translēta visās Eiropas pilsētās, kuras būs izteikušas vēlmi piedalīties šajā projektā. Kurzemes filharmonijas producente portālam Diena.lv atklāja, ka par šo iespēju esot informējusi Labklājības ministrija, ar kuru sazinoties, viņai teikts, ka ventspilnieki atsaukušies pirmie.

Kā lasāms organizācijas "Viva Europa" mājaslapā (vivaeuropa.eu), piedāvājot baudīt dzīvo translāciju, ar šī nozīmīgā kultūras notikuma palīdzību cer veidot kopīgu eiropeisku kultūras pieredzi, kas dziļi sakņojas Eiropas kultūras tradīcijā – operā. Pagājušajā gadā līdzīgā projektā tika piedāvāta Vāgnera opera "Valkīra", kuru translēja deviņās Eiropas pilsētās. To noskatījās vairāk nekā 15 000 cilvēku. Šogad pasākums cer piesaistīt daudz lielāku pilsētu atsaucību un ievērojami vairāk cilvēku.

Izrādes translācijas tiešraide pieejama bez maksas, taču, lai organizētu sēdvietu sadali zālē, iepriekš jāizņem ieejas kartes, izvēloties konkrētu sēdvietu. Ieejas kartes var saņemt "Jūra vārtu" kasē, sākot no šīsnedēļas otrdienas, 8.jūnija, no plkst.12 . Tiešraide sāksies 18.jūnijā plkst.21, bet pusstundu pirms tam plkst.20.30 iespējams noklausīties muzikologa Mikus Čežes komentāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja