Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas Krievu teātris sezonu noslēgs ar pirmizrādi

Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs Igors Koņajevs preses konferencē, kura veltīta teātra 131. sezonas otrajai pusei, atklāja, ka sezonu plānots noslēgt ar pirmizrādi - krievu režisora Ruslana Kudašova iestudējumu Fro.

Kudašovs, kurš iepriekš Rīgas Krievu teātrī iestudējis izrādes bērniem - Mazo princi un Mazās eglītes lielo ceļojumu -, šoreiz ķēries pie darba pieaugušo auditorijai. Iestudējums taps pēc krievu rakstnieka Andreja Platonova stāsta motīviem.

Vasaras sākumā gaidāms arī cits teātrim nozīmīgs notikums - studijas Latvijas Kultūras akadēmijā beigs Rīgas Krievu teātrim speciāli sagatavots aktieru kurss. Tam par godu tiks organizēta studentu diplomdarbu izrāžu nedēļa, kuru aizsāks Šekspīra komēdijas Divi veronieši iestudējums (pirmizrāde 31. maijā), bet noslēgs koncerts Vivat Academia 8. jūnijā.

Rīgas Krievu teātra aktieru kursa studenti piedalīsies arī krievu režisores Jeļenas Čornajas iestudējumā Pusaudzis, kurš veidots pēc tāda paša nosaukuma Dostojevska romāna. Čornaja stāsta, ka romāna centrālā ideja ir ļoti mūsdienīga un cietsirdīga - "kļūt bagātam, jo tas sniedz varu". Romāns izraudzīts kā labs materiāls aktieru kursa studentiem, jo tā centrālie varoņi ir jaunieši. Šajā sakarā Koņajevs arī norāda, ka teātris sācis vairāk domāt par to, kā komunicēt tieši ar jauniešu auditoriju.

Kā vienu no nozīmīgākajām šīs sezonas pirmizrādēm Koņajevs izceļ Elmāra Seņkova iestudējumu Vasarnieki, kurš pirmizrādi uz teātra lielās skatuves piedzīvos jau 15. februārī. Jaunajam režisoram šī ir jau trešā izrāde Rīgas Krievu teātrī. Seņkovs atklāj, ka Gorkija lugu izvēlējies, jo "tajā esot tik daudz vientuļu un nelaimīgu cilvēku vienuviet". Viņš arī atklāj, ka Gorkija apjomīgais darbs iestudējuma vajadzībām ievērojami saīsināts. Vizuāli izrāde atgādinās glancētos žurnālus, kuri, lai gan ārēji krāšņi un glamūrīgi, tomēr šķiet tukši, - stāsta izrādes scenogrāfs Reinis Dzudzilo.

Šajā sezonā teātrim gaidāmas arī vairākas viesizrādes Krievijā. Maskavā tiks izrādīts muzikālais iestudējums Tango ar Stroku, bet Omskā skatītājiem tiks piedāvāta iespēja redzēt Seņkova iestudētos Blaumaņa Indrānus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja