Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apvienojoties teātra profesionāļiem, top Willa Teātris

Apvienojoties spēcīgiem, pieredzējušiem un talantīgiem teātra profesionāļiem, kas Latvijā jau paspējuši sevi pierādīt, tapusi jauna teātra apvienība Willa Teātris. Mājvietu Willa Teātris atradis K.K. fon Stricka villā, kur uz pirmajām izrādēm skatītājus gaidīs jau februāra otrajā pusē, informēja teātra pārstāvji.

Willa Teātris dibināts Rīgā, 2020. gada sākumā, apvienojoties spēcīgam, pieredzējušam un talantīgam teātra profesionāļu sastāvam. Savukārt par teātra mājvietu tapusi K.K. fon Stricka villa, kas pēdējos gados kļuvusi par iecienītu koncertu un pasākumu norises vietu, bet nu pārtaps arī par teātra zāli, kurā vietas atradīsies vismaz 80 skatītājiem. Willa Teātris piedāvās gan svaigus iestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās iecerēts piedāvāt izrādes bērniem.

Jaunradīto teātri raksturos radošums, aizrautība un jaunu izteiksmes veidu meklēšana. "Mēs gribam runāt par būtisko bez lieka patosa, par nopietno bez nevajadzīga didaktisma. Jūtīgi, dziļi, izaicinoši. Ceļā pie skatītājiem mūs iedvesmo paradoksi, ironija, sirsnīgums, mīlestība, rakstītais vārds un pašu piedzīvotais," teikts teātra manifestā.

"Dzīve ir pārāk īsa, lai ietu tikai uz vienu teātri," uzskata Willa Teātris dibinātājs Kalvis Lasmanis, kura galvenais vadmotīvs, veidojot teātri, ir piedāvāt jaunu platformu skatītājiem un aktieriem. "Iedvesmu jauna teātra izveidošanai man sniedza mana sieva Inga Alsiņa-Lasmane, viņas draugi un kolēģi Varis Piņķis, Edgars Samītis, Liena Šmukste, Iveta Pole, Gatis Gāga un Andis Strods," stāsta Lasmanis.

Jau februāra otrajā pusē Willa Teātris sāks izrādīt divus iestudējumus: pirmizrādi piedzīvos pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem tapusī izrāde Stāsts par MĪ... Vara Piņķa režijā, kā arī Willa Teātris paspārnē būs iespēja redzēt Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi Pagalms atdzīvojas Toma Treiņa režijā.

Savukārt martā pirmizrādi piedzīvos Ingas Alsiņas-Lasmanes performance Putn ilgs, ko pēc Heli Lāksonenas dzejoļu krājuma motīviem iestudējis Varis Piņķis.

Par jaunākajām izrādēm būs iespējams uzzināt teātra “Facebook” lapā un mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja