Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valentīna dienā skanēs mīlas stāsti no pasaulslaveniem mūzikliem

Romantiskajā Valentīna dienā orķestris Rīga diriģenta Raita Ašmaņa vadībā Lielajā Ģildē atskaņos melodijas no mūzikliem Vestsaidas stāsts, Les Miserables, Šahs. Koncertā _Mīlas stāsti _piedalīsies Dita Lūriņa-Egliena, Jānis Kurševs un Intars Rešetins.

Romantiski mīlas stāsti ir rosinājuši mākslinieku iztēli gadsimtu garumā dažādos mākslas veidos. 20. gadsimtā starp tiem izceļas L. Bernsteina mūzikls Vestsaidas stāsts, kas līdzīgi kā V. Šekspīra Romeo un Džuljeta stāsta par mīlestību starp diviem jauniešiem Mariju un Toniju no dažādiem sabiedrības slāņiem. Tāpat popularitāti guvis 1985. gadā sacerētais K. M. Šēnberga mūzikls Les Miserables pēc Viktora Igo romāna Nožēlojamie motīviem, kurā viena no tematiskajām līnijām saistīta ar Kozetes un Mariusa trauslajām jūtām.

Koncerta Mīlas stāsti tituldziesma - F. Leja leģendārā Love Story - tika sacerēta kā 1970. gada režisora A. Hillera filmas Love Story mūzika, bet vēlāk ar K. Sigmana tekstu tika ieskaņota daudzu orķestru un mūziķu izpildījumā, kā H. Mansīni, R. Klaidermans.

Koncerta pirmajā daļā skanēs K. M. Šēnberga mūzikla Les Miserables dziesmas Bring Him Home, I Dreamed a Dream un beļģu komponista M. Pītersa aranžētais popūrijs Les Miserables. Tāpat orķestra Rīga atskaņojumā būs dzirdams  grupas Abba dalībnieku B. Andersona un B. Ulveusa radītā mūzikla Šahs popūrijs Highlights from Chess J. de Meija aranžējumā.

Otrajā daļā skanēs fragmenti no L. Bernsteina mūzikla Vestsaidas stāsts ar D. Lūriņas-Eglienas un J. Kurševa dziedājumiem, kā arī popūrijs Operas spoks, kurā E. Loida Vēbera mūziku aranžējis Vorens Barkers.  

Biļetes uz 14. februāra koncertu Mīlas stāsti, kas notiks Lielajā Ģildē plkst.19.00, iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja