Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vakars, laba mūzika, sarunas un vīns. Nākamie Dailes mūzikas salona vakaribossa nova ritmos

Tieši pirms gada, 2019. gada janvārī, Mūzikas namā Daile aizsākās jauna tradīcija – tematiski, mazākai auditorijai paredzēti Dailes mūzikas salona vakari. Tie ir akustiskā kamerdžeza koncerti, kuru satura un mūziķu izvēli Dailes saimniece Anda Zadovska uzticējusi džeza pianistam Kristapam Vanadziņam. Nākamajos divos Dailes mūzikas salona vakaros 23. janvārī un 27. februārī valdīs bossa nova ritmi.

Kristapa Vanadziņa vadībā Dailes nama salonā izskanējuši jau vairāki akustiskie mūzikas vakari, katru reizi uzstājoties kopā ar citiem mūziķiem. Tie ir mūzikas vakari ar komentāriem, sarunām, radošu noskaņu un glāzi vīna. 23. janvāra un 27. februāra Dailes mūzikas salona vakaros plkst. 19 izskanēs jauna programma Bossa Nova – Brazīlijas saule Latīņamerikas ritmos un noskaņā. Dailes mūzikas salonā ienāks bossa nova ritmi un šī žanra lielmeistaru Antonio Karlosa Džobima un Džao Žilberto mūzika. Kristaps Vanadziņš izveidojis lielisku jaunu bossa nova grupu, pulcējot tajā talantīgus jaunus mūziķus. Gatavojoties koncertam, pianists atgādina pasaulslaveno stāstu par komponista un dziedātāja A. K. Džobima dziesmu A Girl from Ipanema. "Septiņpadsmit gadu veca meitene ienāca bārā nopirkt cigaretes savai mammai un šokēja Džobimu un viņa draugus, kas tur sēdēja, ar savu skaistumu. Tā gandrīz turpat radās viena no pasaulē visskaistākajām melodijām."

Iedvesmojoties no Ņūorleānas vecajiem klubiem, Dailes mūzikas salonvakari notiek akustiski, bez elektrības vadiem un skaļruņiem. Tie notiek nevis zālē, bet pērn papildus iegūtajā un mājīgi iekārtotajā kafejnīcas telpā, kur ir 40 klausītāju vietu. "Tieši tajā laikā, kad Mūzikas namā Daile parādījās jaunā telpa, es pats gribēju kādu vakaru paklausīties džezu kamerformātā. Atpūsties, pabaudīt, kā to biju vērojis Ņujorkā. Tad sapratu, ka Rīgā šādas izvēles iespējas ir minimālas. Kopā ar Andu Zadovsku sapratām, ka šis ir īstais laiks un īstās idejas,» stāsta K. Vanadziņš. Arī A. Zadovska papildina: "Mūsu publika klausās labu mūziku un dzer vīnu, sēžot gan pie galdiņiem, gan uz palodzes kā Ņūorleānas klubos. Vasarā te būs vaļēja terase."

Pirmie salonvakari bija veltīti Lūisa Ārmstronga daiļradei un 20., 30. gadu džezam ar dziļu svinga piesitienu. Dailes mūzikas salonvakaros Kristaps Vanadziņš muzicējis arī divatā ar dziedātāju Daumantu Kalniņu, piedāvājot vecās, labās dziesmas no American Songbook. "Bossa nova ir trešā programma. To izpildām piecatā – grupā ir saksofonists Dāvis Jurka, kontrabasists Jānis Rubiks, bundzinieks Krišjānis Bremšs un mūsu visjaunākais dalībnieks, ģitārists un vokālists Kārlis Mangulsons," teic K. Vanadziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja