Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Satiekas Vasks, Bahs un Bēthovens. Rudens kamermūzikas festivālu atklās kvartets Artemis

Rudens kamermūzikas festivālā, kuru Latvijas koncerti piedāvā no 2. līdz 17. oktobrim Rīgā, Jūrmalā un Liepājā, uzstāsies zvaigznes – izcilais Berlīnē bāzētais Artemis Quartet, kura pirmā vijole ir latviešu mūziķe Vineta Sareika, uzticamais Sinfonietta Rīga sadarbības partneris, vācu klarnetists, komponists un diriģents Jērgs Vidmanis, mūsu pianisma zvaigzne Reinis Zariņš, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra altiste Santa Vižine, azartiskā pianiste Agnese Egliņa, klarnetists un diriģents Guntis Kuzma.

Koncertos skanēs Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa, Johana Sebastiāna Baha un citu komponistu mūzika. Īpašais notikums – Pētera Vaska Sestā stīgu kvarteta pirmatskaņojums.

"Priecājos, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma es ar savu mīļo Artemis kvartetu jau jaunā sastāvā atkal varēšu muzicēt Latvijā," saka vijolniece Vineta Sareika.

"Šis īpašais laiks mums ir iemācījis, cik nenovērtējama ir iespēja muzicēt kopā, uzrunāt klausītāju sirdis un izteikt savas emocijas. Gan Bēthovens, gan Vasks savos opusos ir ielikuši bagātu emocionālo paleti, milzīgu intensitāti un pārpasaulīgu skaistumu." 

Muzikāli izsmalcinātais kvartets uzstāsies 2. oktobrī Liepājas koncertzāles Lielais dzintars koncertsērijā Personīgi un 3. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanā. Kvarteta Artemis koncertos skanēs šīgada lieljubilāra Ludviga van Bēthovena 15. stīgu kvartets un Pētera Vaska Sestā stīgu kvarteta pirmatskaņojums. Bēthovena 15. stīgu kvartetā koncentrējas gan meistarības, gan cilvēcības pieredze. Savukārt Pētera Vaska jaundarbs ir autobiogrāfisks atskats uz atvadīšanos, atskatīšanos, aiziešanu un satikšanos – arī Bēthovena mūziku.

Ielūkoties kvarteta Artemis dzīvē ļaus dokumentālās filmas Artemis: The Neverending Quartet pirmizrāde Latvijā 7. oktobrī J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Stundu garā filma ir pārsteidzoši atklāta, līdz aizkustinājumam tieša, aizrautīgi vēstot par cilvēcību un izvēlēm: par skatuves partneriem, kas it kā nav tava ģimene, tomēr ir kas vairāk nekā tikai kolēģi; par zaudējumiem, ko pieprasa smalkākā no muzicēšanas formām, un par laimes mirkļiem, ko tā spēj sniegt. Būs iespēja tikties arī ar Vinetu Sareiku.

Jērgs Vidmanis kopā ar Sinfonietta Rīga muzicēs 9. oktobrī Lielajā ģildē koncertā Bēthovena Septītā simfonija un Vēbera klarnetes koncerts, turklāt paša Vidmaņa opusi skanēs ne tikai šajā, bet arī pianistes Agneses Egliņas, altistes Santas Vižines un klarnetista Gunta Kuzmas koncertā 15. oktobrī Mazajā ģildē. Pianists Reinis Zariņš festivāla noslēgumā 17. oktobrī Dzintaru koncertzālē spēlēs J. S. Baha Goldberga variācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja