Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pirmo reizi Latvijā viesosies Gabriels Prokofjevs

13.jūnijā pirmo reizi Latvijā, Vidzemes koncertzālē viesosies Gabriels Prokofjevs, informēja koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa.

Prokofjevs līdz šim daudz ir sadarbojies ar mūsdienu horeogrāfiem, veidojot laikmetīgo deju projektus. Cēsīs būs skatāma dejas izrāde Kauciens (izrāde tapusi 2013.gadā). Izrādes horeogrāfs ir Eiropā dzīvojošais amerikāņu meistars Moriss Kozijs, un izrādes pasūtītājs - Lucernas balets. Prokofjevs un Kozijs atzīst, ka izrādes veidošanas impulss gūts no pēdējo gadu sociālpolitiskajiem nemieriem pasaulē, no TV ziņās redzamajiem protestiem, cīņām, revolūcijām un izmisīgajiem centieniem izmainīt represīvas valsts iekārtas, kā arī no šo notikumu izraisītajām emocijām – izmisuma, cerībām, sāpēm un vilšanās. Pētot plašāk sacelšanās tēmu, Moriss Kozijs atrada Alena Ginsberga dzejoli Kauciens, kura virsraksts kļuva par izrādes nosaukumu. Muzikālā partitūra veidota, izmantojot elektroniku un datortehnoloģijas. Moriss Kozijs bijis vadošais dejotājs slavenajā Viljama Forsaita baleta trupā, patlaban strādā kā horeogrāfs un laikmetīgā baleta repetitors daudzviet pasaulē.

Savukārt 14.jūnijā Vidzemes koncertzālē Cēsis uzstāsies japāņu horeogrāfa Jukio Suzuki dejas kompānija ar izrādi Valsis. Jukio Suzuki pievērsies buto kopš 1997. gada, uzsākot mācības Asbestos House buto studijā. 2000. gadā nodibinājis kompāniju Yukio Suzuki company KINGYO. Japānā plaši izrādītie Jukio Suzuki dejas darbi ignorē vispāratzītos ķermeniskās izteiksmes veidus, pievēršoties konkrētu dejotāju raksturīgo īpašību maksimālam kāpinājumam. Veidojis horeogrāfijas arī Tokyo City Ballet kompānijai, vadījis buto meistardarbnīcas, piedalījies vairākos nozīmīgos festivālos: Asia Dance Conference, Hong Kong Art Festival, TBA Festival (ASV), Dance Triennale TOKYO, Sibiu International Theatre Festival (Rumānija). Jukio Suzuki saņēmis daudzas atzinības un balvas: skatītāju balvu Toyota Choreography Awards (2005), Grand prix Toyota Choreography Awards par izrādi Confronting Silence (2008), kā arī iekļauts konkursa Danse Elargie 10 nominantu sarakstā Theatre de la ville, Parīzē (2012).

Biļetes uz abiem pasākumiem Biļešu paradīzes kasēs.

14.jūnijā no plkst. 15 līdz 16.30 Vidzemes koncertzālē Cēsis notiks pasaulē slavenā horeogrāfa Morisa Kozija meistarklase . Kozijs astoņus gadus ir bijis vadošais dejotājs slavenā Viljama Forsaita baleta trupā Frankfurtē. Dejojis arī Klīvlendas, Pensilvānijas, Kanādas nacionālajā baletā un kā vadošias dejotājs ir bijis arī Gēteburgas baletā Zviedrijā. Meistarklases dalības maksa 8 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja