Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Rebeka uzstāsies Rīgā kopā LNSO

Pēc ilgāka laika Latvijas publiku gaida tikšanās ar jauno latviešu operas zvaigzni Marinu Rebeku, kura šosezon uzstājusies Vīnes Valsts operā, Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā un Ņujorkas Metropoles operā. Sen gaidītā atkalredzēšanās Rīgā solokoncertā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un diriģentu Modestu Pitrenas solās kļūt par saviļņojošu muzikālo pārdzīvojumu.

Sakarā ar Volfganga Amadeja Mocarta operas Dons Žuans jauniestudējumu Ņujorkas Metropolitēna operā, kurā Latvijas soprāns M.Rebeka dzied donnas Annas lomu, plānotais koncerts Rīgā ar LNSO tika pārcelts no pagājušā gada 24.novembra uz 2012.gada 15.janvāri, bet visas uz novembra koncertu iegādātās biļetes derīgas ieejai janvāra koncertā. M.Rebekas un LNSO koncerts Lielajā ģildē notiks 15.janvārī plkst. 19, portālam Diena.lv vēsta LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš PučkaPasaulslavenā latviešu operdīva M.Rebeka vienreizējā atkalredzēšanās solokoncertā Rīgā ar LNSO izdziedās franču un itāļu skaistākās operas lappuses – koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Šarla Guno, Žila Masnē, Gaetāno Doniceti, Vinčenco Bellīni skaņdarbi.Par starptautiski atpazīstamu jaunās paaudzes opermūzikas zvaigzni M.Rebeku padarīja viņas debija Zalcburgas festivālā 2009.gada augustā, kur viņa piedalījās Dž.Rosīni operas Mozus un faraons jauniestudējumā. Pēc karjerā nozīmīgās 2009./2010.gada sezonas, kurā M.Rebeka kopā ar Skotijas Karalisko Nacionālo orķestri atskaņoja Bendžamina Britena Kara rekviēmu, kā arī dziedāja Mikaēlas lomu divos Karmenas iestudējumos (Bādenbādenē un Valensijas Palau de les Arts) sekoja viņas panākumiem bagātās debijas Lodonas Koventgārdena operā ar Violetas lomu operā_ Traviata _un Berlīnes Vācu operā ar donnas Annas lomu Donā Žuanā.2011.gada rudenī notika divas ilgi gaidītas M.Rebeka debijas - Ņujorkas Metropoles operas _Dona Žuana _jauniestudējumā (donna Anna) un Ņujorkas Kārnegija zālē ar Anaī lomu operas Mozus un faraons iestudējumā. Šajā sezonā soliste uzstāsies arī donnas Annas lomā Cīrihes opernamā, Vīnes Valsts operā, Čikāgas Liriskajā operā, kā arī atgriezīsies kā Violeta Berlīnes Vācu operā.Tālākā nākotnē dziedātājai plānots piedalīties Vilhelma Tella iestudējumā Nīderlandes operā Amsterdamā, Traviatas iestudējumos Čikāgas Liriskajā operā un Ņujorkas Metropoles operā, kā arī Pērļu zvejnieki, Così fan tutte, Mīlas dzēriens, Traviata un Lučija di Lamermūra Cīrhes opernamā un Hofmaņa stāsti Vīnes Valsts operā. Ar Violetas lomu Traviatā solistei plānotas arī debijas festivālā Maggio Musicale Florencē un Bavārijas Valsts operā Minhenē.Koncertžanrā M.Rebeka debitēs ar Svētās Čečīlijas Nacionālās akadēmijas simfonisko orķestri Romā, atskaņojot Dž.Rosīni Petite Messe Solennelle orķestra versiju Antonio Papano vadībā, kas tiks ierakstīts arī kompaktdiskā un izdots EMI apgādā. 2013.gadā viņa atgriezīsies Milānas La Scala, kur izpildīs Georga Fridriha Hendeļa un Volfganga Amadeja Mocarta koncertprogrammu ar La Scala filharmonisko orķestri Otavio Dantones vadībā.2011.gada augustā Dž.Rosīni Operas festivālā Pezaro dziedātāja uzstājās ar solokoncertu, kam 2012.gada pavasarī sekos viņas solokoncerts Londonā - Svētā Džona baznīcā Smita skvērā.

M.Rebeka dzimusi Rīgā, sākuma muzikālo izglītību ieguvusi mūzikas skolā Rīdze un Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā Natālijas Kozlovas vadībā. Muzikālo izglītību M.Rebeka turpināja Romā - 2006.gada jūnijā viņa absolvēja Romas Starptautisko mākslas akadēmiju, bet gadu vēlāk - Svētā Čečīlijas konservatoriju. Viņa piedalījusies arī Mozarteum universitātes Starptautiskajā vasaras akadēmijā Zalcburgā, kur mācījās pie Greisas Bambrijas, studējusi Dž.Rosīni akadēmijā Pezaro pie Alberto Dzedas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja