Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Opermūzikas zvaigznes vasaras vidus tradīcijā. Elīna Garanča uz Dzintariem ved Latvijā nedzirdētas balsis

Par skaistu vasaras vidus tradīciju ir kļuvuši slavenās latviešu operdziedātājas koncerti Dzintaros, kuros viņa gan uzstājas pati, gan iepazīstina mūsu publiku ar saviem ārvalstu kolēģiem.

Turpinot koncertu ciklu Elīna Garanča un draugi, Jūrmalā Dzintaru lielajā koncertzālē pirmdien, 10. jūlijā, plkst. 20.00 kopā ar mūsu spožo operzvaigzni viesosies Dienvidkorejas tenors Sekjongs Bēks un soprāns no Japānas Eri Nakamura – viena no pasaulē pieprasītākajām Čo-Čo-sanām. Festivāla orķestri kā arvien diriģēs maestro Karels Marks Šišons.

Ar Sekjongu Bēku Elīna Garanča pirmoreiz uz skatuves sastapusies pērn operas Samsons un Dalila izrādē Londonā, kur viņš debitējis gan tenora ampluā, gan Karaliskās operas namā. Desmit gadu bijis baritons, viņš par tenoru pārskolojies divos pandēmijas gados un nu ir visā pasaulē pieprasīts liriskais spinto tenors. Elīna Garanča kopā ar viņu šogad dziedājusi Aīdas izrādēs Londonas Koventgārdenā, kā arī pašas un Karela Marka Šišona rīkotajos koncertos Austrijas Alpos un Grankanārijā. Nākamsezon Sekjongs Bēks Ņujorkas Metropoles operā atveidos Verdi operlomas – Ismailu Nabuko iestudējumā un princi Kalafu Turandotā.

Eri Nakamura aizstās itāļu soprānu Eleonoru Burato, kuras uzstāšanās bija plānota iepriekš, taču publika nebūs zaudētāja. Nakamura šobrīd ir karjeras virsotnē – jau 15 gadu dzied labākajos Eiropas un Amerikas opernamos. Protams, arī dzimtajā Japānā. Īpašas attiecības šo dziedātāju saista ar Londonu, kur viņu mīl kopš reizes, kad, vēl būdama Koventgārdenas Džetes Pārkeres jauno dziedātāju studiju programmas dalībniece, viņa ārkārtas situācijā aizstājusi Annu Ņetrebko sarežģītajā Bellīni operā Kapuleti un Monteki.

Eri Nakamuras radošajā biogrāfijā rakstītas tikai galvenās lomas, skaļi diriģentu vārdi, nozīmīgākie opernami. Sešus gadus viņa bijusi Bavārijas Valsts operas soliste. Dziedājusi vadošās lomas Vīnes Valsts operā, Tokijas Jaunajā nacionālajā teātrī, Berlīnes Vācu operā, Tulūzas Théâtre du Capitole, Zalcburgas Landestheater, Vašingtonas Nacionālajā operā un citviet. Viņas balss skan 18 albumos, kas izdoti Deutsche Grammophon, Naxos, Decca un New Focus Recordings. Drīzumā dziedātāja debitēs Zviedrijas Karaliskajā operā savā kroņa – Čo-Čo-sanas – lomā Pučīni operā Madama Butterfly, bet rudenī atgriezīsies Londonā Marinas Abramovičas un Vilema Defo projektā Marijas Kallasas septiņas nāves Anglijas Nacionālajā operā. Dzintaros Eri Nakamura dziedās itāļu opermūziku, arī Čo-Čo-sanas āriju.

Koncertu organizē ART Forte, www.artforte.lv.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja