Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Mūzikas ierakstu gada balvas zemajā startā līdz 5. martam

Par mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons zvaigzni var kļūt ne vien Dons, bet arī Kaspars Tobis

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas intrigas priekškars nu ir kritis, un paziņoti pretendentu piecnieki katrā no sešpadsmit nominācijām, kurās ierakstus vērtēja žūrija, un septiņpadsmitajā, kurā no desmit dziesmām veiksmīgāko izvēlēsies veikala Alfa pircēji. Pēdējo pasākuma ilggadējā (šogad - 18. reize) rīkotāja Elita Mīlgrāve nosauca par vienīgo, kurā tiks saņemta vērtīga balva, jo tā galu galā būs nevis uz plaukta turams suvenīrs labai atmiņai, bet reāla nauda - 1500 latu... Ak nē, tomēr tikai eiro.

Alfas dziesmu izvēle ir bijusi veikala ziņā, jo pēc paziņošanas ceremonijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē par savas dziesmas Gultnes iekļūšanu šajā desmitniekā izbrīnīts bija Kārlis Kazāks - viņš atsevišķu savu dziesmu vērtēšanai nebija iesniedzis vispār. Tikai albumu Gultnes, kas nominēts popmūzikas albumu kategorijā. Šeit uzreiz jāpaturpina par dažu mākslinieku izvairīšanos no iekļūšanas kādā no nominācijām - pilnībā no Gada balvas norobežojās Bērnības milicija, neiesniedzot vienu no labākajiem pagājušā gada albumiem Dzeriet van Hutena kakao, iesniegšanas termiņu nokavēja Naba Music, kas šogad izdevusi rekordlielu labu albumu skaitu, un arī tas pats Kārlis Kazāks neiesniedza savu perfekti organizēto, nofilmēto un samontēto koncertu Kaspara Zvīguļa režijā Nacionālajā teātrī. Taustāmā formātā tas netika izdots, bet tas vairs nav šķērslis, kopš ierakstus gan audio, gan video atļauts iesniegt arī digitāli. Taču tik un tā Kārlis Kazāks ir iekļuvis nominēto līderos - viņam, tāpat kā Instrumentiem un Otrajai pusei, ir izredzes ceremonijā kāpt uz skatuves pēc balvas trīs reizes. Bez albuma un dziesmas Gultnes nominēto sarakstā bērniem adresēto albumu kategorijā ir atrodams nosaukums Tēti dzied šūpuļdziesmas, tajā Kārļa sacerētās dziesmas dzied dažādi tēti - ne vien mūziķi, bet arī citu populāru profesiju pārstāvji.

Tomēr par absolūtu līderi individuālā griezumā līdzās Donam jāuzskata grupas Dzelzs vilks dalībnieks Kaspars Tobis, kurš pretendē elektroniskās mūzikas albuma nominācijā ar savu Koncertu 7 sintezatoriem, kopā ar Dzelzs vilku - tautas mūzikas albuma un gan žūrijas, gan Alfas pircēju izraudzītās dziesmas nominācijā, plus viņš vēl ir viens no tētiem, kas dzied Kārļa Kazāka dziesmas viņa šūpuļdziesmu albumā.

Dons acīmredzot jau ir iejuties Latvijas kultūras parādības statusā, paziņošanas ceremonijā izpildot vienu no savām dziesmām, pats pavadot sevi uz klavierēm un arī atrodot sev vietu zāles krēslu rindās tieši starp kultūras ministri un LaIPA pārstāvi. Viņa veikums pretendē uz balvu poproka albuma, videoklipa, labākās žūrijas un Alfas pircēju noteiktās dziesmas nominācijā.

Cīņā pats ar sevi dosies duets Instrumenti un grupa Prāta vētra - labākā mūzikas video nominācijā ir pa diviem viņu klipiem.

Par scenārijā neparedzētiem jautriem mirkļiem parūpējās žūrijas priekšsēdētājs Aivars Hermanis, pārlasoties un nosaucot kā vienu no nominantiem džeza un blūza mūzikas kategorijā albumu Neizteiksmīgie vārdi (patiesībā - Neizteiktie vārdi), un grupas Kiss of The Dolls līderis, kurš pasākuma noslēgumā uzprasījās uz skatuves, lai nospēlētu vienu klavierskaņdarbu, iepriekš apsolot, ka ziedos kādai mūzikas skolai savu flīģeli. Nav šaubu, ka šādi viņš pauda savu sāpi un vilšanos par to, ka neviens no diviem iesniegtajiem viņa grupas albumiem nav nominēts metāla un rokmūzikas albumu kategorijā, toties viņa skaņdarbs neplānoti izskanēja šai nobeigumā, lieliski iederoties vadītāja Laura Reinika atvadu runas fonā.

Atrisinājums jeb balvu sadales ceremonija paredzēta 5. martā Nacionālajā teātrī, jo, kā vēstī gan labākā hiphopa, gan debijas nomināciju pretendenta Pikaso albuma nosaukums, satikšanās vietu mainīt nedrīkst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja