Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Melngalvju namā notiks pianista Reiņa Zariņa solokoncerts Pelēcis. Zariņš. Veltījums

Sestdien, 26.novembrī, plkst. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē notiks pianista Reiņa Zariņa solokoncerts Pelēcis. Zariņš. Veltījums, kurā skanēs Georga Pelēča skaņdarbi. Ar šo koncertu Latvijas Komponistu savienība un pianists vēlas godināt komponistu Georgu Pelēci viņa jubilejas gadā.

Koncertā varēs dzirdēt pirmatskaņojumu - speciāli Reinim Zariņam komponētu apjomīgu jaundarbu Veltījums Domeniko Skarlati. 24 kaprises klavierēm (2022). Georgam Pelēcim itāļu komponists Domeniko Skarlati ir bijis ļoti tuvs jau vairākas dekādes. No D. Skarlati 555 sonātēm klavesīnam viņš atlasījis 24 sev tuvākās, un saka, ka jau sen vēlējies pateikt paldies savam iedvesmotājam.

Reinis Zariņš par programmas tapšanu raksta: "Iepriekš biju iztēlojies, ka šajā koncertā spēlēšu pa bišķim no visa - kādu daļu no Gadalaikiem, dažas Prelūdijas, varbūt Sonāti, dažus atsevišķus nelielus darbus. Taču pārdomājot nācu pie slēdziena, ka šis koncerts tomēr būtu tā labākā reize, kad pasniegt publikai šo apjomīgo ciklu visā pilnībā. Vēlāk citi to spēlēs, visdrīzāk, fragmentāri, ne vien apjoma, bet arī tā lielās tehniskās sarežģītības dēļ. Taču šobrīd šo pašu jaunāko Pelēča garadarbu vajadzētu viņa jubilejas festivālā parādīt no sākuma līdz beigām." Patiesi - šis gads ar daudzveidīgiem G. Pelēča mūzikas atskaņojumiem jau izvērties par nelielu festivālu.

Savukārt pirms D. Skarlati cikla klausīšanās publikai tiks dota iespēja dzirdēt ko negaidītu - G.Pelēča pašu pirmo klavierdarbu Skerco Tokāta, kas tapis, viņam mācoties Dārziņskolas 10. klasē. Tas būs īpašs pārsteigums, kas pilnīgi neiedomājams arī komponista muzikālās valodas pazinējiem. R. Zariņš: "Ar šo "pats pirmais, pats pēdējais" pieeju es ceru Georgu Pelēci viņa jubilejā padarīt vēl personīgāku, vēl tuvāku ikvienam, kurš jau mīl viņa mūziku, un dāvāt nozīmīgu piedzīvojumu Pelēča mūzikas pasaulē tiem, kuriem tā vēl sveša."

Koncertu organizē Latvijas Komponistu savienība, tā norisi atbalsta European Foundation For Support of Culture un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja