Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielajā ģildē izskanēs bezmaksas Ziemassvētku koncerti

Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, plkst. 14.00 un plkst. 17.00 Rīgas kamerkoris Ave Sol aicina uz koncertiem Ziemassvētku noskaņa Lielajā ģildē.

Gadu gaitā Ziemassvētku noskaņa koncertprogrammās izskanējuši neskaitāmi brīnišķīgi skaņdarbi, sākot no neatkārtojamām klasiskās mūzikas pērlēm līdz mūsdienu pašmāju autoru oriģināldarbiem. Arī šī gada koncerta programmā labi zināmas un iemīļotas Ziemassvētku melodijas mīsies ar mūsdienīgo – komponista Jāņa Strazda muzikālo izjūtu viņa kompozīcijās, kas piešķīrušas jaunu skanējuma arī labi zināmiem Ziemassvētku tekstiem.

Programmā skanēs Pētera Barisona Kā sniegi kalnu galotnēs, Jāzepa Vītola Dievišķais mirdzums, Filipa Bruksa Tu mazā, klusā Bētleme, Morisa Diruflē Ubi Caritas, Jāņa Strazda instrumentālais skaņdarbs un virkne jau iemīļotu Ziemassvētku dziesmu – Krustceles, Kā?, Pie jūras, ziemā, latviešos, Vai tu dzirdi, vai tu mani, Tik lēni snieg, Ziemassvētku roze, Miera gariņš, Svētā vēstnese, Te viņš bija, te viņš zuda, Mazie zvaniņi, Tikai balts ar Guntara Rača, Jāņa Petera, Kārļa Skalbes, Viļa Plūdoņa un Jāņa Ziemeļnieka dzeju, kā arī neatņemamā Franca Grūbera Klusa nakts, svēta nakts Jāņa Strazda aranžējumā.

Kopā ar Rīgas kamerkori Ave Sol pie klavierēm Ziemassvētku noskaņu radīs komponists Jānis Strazds, instrumentālisti – Māris Kupčs (akustiskā ģitāra), Aivars Meijers (kontrabass), Māris Zīlmanis (perkusijas), Mārtiņš Zālīte (oboja), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti) un soliste Ieva Parša. Koncerta muzikālo saturu ar skaistākajām latviešu dzejnieku Ziemassvētku dzejas rindām papildinās Valmieras drāmas teātra aktrise Ieva Puķe. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andris Veismanis un diriģents Jurģis Cābulis.

Abi koncerti pieejami bez maksas.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku laika pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā Rīgā notiek.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja