Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LaIPA Dona Eirovīzijas dziesmas Hollow popularizēšanai ārvalstīs piešķir 5000 eiro

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau otro gadu pēc kārtas nodrošina atbalstu Latvijas nacionālās Eirovīzijas atlases jeb konkursa Supernova uzvarētājam, piešķirot 5000 eiro dziesmas popularizēšanas pasākumiem ārvalstīs. Šogad LaIPA atbalstu saņem dziedātājs Dons dziesmas Hollow popularizēšanai ārvalstīs.

"Šis atbalsts atspoguļo LaIPA apņemšanos veicināt Latvijas mūzikas ierakstu starptautisko atpazīstamību un atklāt Latvijas talantus plašākai auditorijai,” norādīja LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa.“Nav noslēpums, ka arī citas valstis iegulda līdzekļus gan Eirovīzijas šova veidošanā, gan, protams, arī pašas dziesmas popularizēšanā. Ievērojot, ka viens no LaIPA statūtos paredzētajiem mērķiem ir veicināt labvēlīgus apstākļus izpildītāju un producentu radošai darbībai, novirzītais finansējums ir nozīmīgs neakadēmiskās mūzikas nozares popularizēšanā un attīstībā,” sacīja Edvardsa.

Mūziķis Dons, kurš šogad Eirovīzijas finālā pārstāvēs Latviju ar dziesmu Hollow, ir pilns apņēmības cīnīties par visaugstākajām vietām: “Dalība fināla šovā nav tikai trīs minūtes uz skatuves priekšnesuma laikā, bet ļoti rūpīgs sagatavošanās darbs, tostarp tas ietver arī Eiropas auditorijas iepazīstināšanu ar dziesmu jau pirms paša konkursa,” LaIPA atbalstu atzinīgi vērtē mūziķis. “Liels paldies LaIPA par šo atbalstu. Es esmu gatavs strādāt vēl cītīgāk, lai Latvijas mūzika skanētu plašāk pasaulē.”

Pagājušajā gadā LaIPA atbalstu saņēma grupa Sudden Lights ar dziesmu Aijā, un, kaut arī dziesma neiekļuva lielajā finālā, tomēr tā izpelnījās atzinību no mūzikas mīļotājiem visā Eiropā, kā arī kļuva par pērnā gada straumētāko mūzikas ierakstu Latvijā.

“Mēs esam ļoti lepni par Donu un viņa sasniegumiem,” uzsver LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa, komentējot līguma parakstīšanu. “Atbalstīt mūsu pārstāvētos māksliniekus viņu izaugsmē ir viena no LaIPA prioritātēm, un mēs ar nepacietību gaidām, kā Dona dziesma Hollow izskanēs uz Eiropas lielās skatuves.”

Šī iniciatīva ir spilgts apliecinājums LaIPA mērķim veicināt Latvijas mūzikas ierakstu industrijas attīstību, atbalstot mūzikas ierakstu popularizēšanu starptautiskajā arēnā.

LaIPA 5000 eiro atbalstu Latvijas nacionālās atlases uzvarētājiem dziesmas popularizēšanas pasākumiem Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālam piešķir saskaņā ar LaIPA padomes 2023. gada 6. marta lēmumu, par fonogrammas popularizēšanas pasākumiem starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa ietvaros no 2023. gada līdz 2026. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja