Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Komats turpināsies ar daudzpunkti. Shipsea albuma Lielās cerības atklāšana – divos koncertos

Šovasar aprit tieši desmit gadu, kopš mūziķis Jānis Šipkēvics uzdrošinājās doties muzikālos meklējumos, savu skaniskās ekspedīcijas soloprojektu nodēvējot Shipsea vārdā. Šim notikumam par godu divos koncertos K. K. fon Stricka villā, Rīgā, tiks atzīmēta apvienības mūzikas albuma Lielās cerības atklāšana.

"Kad 2014. gada 8. jūnijā pirmo reizi satikāmies uz vienas trases tādā sastāvā – ar lielām cerībām, nepabeigtām dziesmām, atvērtiem prātiem –, šķiet, pasaule bija citāda, mēs paši arī. Manī tai laikā notika būtiskas izmaiņas – gan personīgajā dzīvē, gan muzikāli. Kā jau katra krīze arī šī bijusi iespēja tapt kaut kam jaunam, riskantam un dzīvi apliecinošam. Tas, ko iesākām toreiz, tiek pabeigts tagad. Un, iespējams, turpināsies vienmēr," saka mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics. Šīgada vasarā aprit tieši desmit gadu, kopš viņš uzdrošinājās doties muzikālos meklējumos, savu skaniskās ekspedīcijas soloprojektu nodēvējot Shipsea vārdā. Šim notikumam par godu 6. un 7. jūnijā plkst. 21.00 divos koncertos K. K. fon Stricka villā, Rīgā, tiks atzīmēta apvienības mūzikas albuma Lielās cerības atklāšana, pirmizrādi piedzīvos arī dokumentālā īsfilma.

Radot albumu Lielās cerības, Jānis Šipkēvics nolēmis sasaukt kopā mūziķus, ar kuriem spēlējis pirms desmit gadiem, un ierakstīt tajā laikā tapušās dziesmas. Piena svētkos, kas notika Kultūras pilī Ziemeļblāzma, toreiz pirmoreiz sapulcējās muzikāla savienība, kura uzstājās vienu vienīgu reizi un pirmatskaņoja radītās dziesmas, – Jānis Šipkēvics, ģitārists Matīss Čudars, sitaminstrumentālists Ivars Arutjunjans, taustiņinstrumentālists Rūdolfs Macats, arfiste Elizabeta Lāce un čellists Lenarts Heindelss. Šogad, kad pagājuši 10 gadi, atmiņu un muzikālās sinerģijas vadīti, mūziķi atkalapvienojās, lai ierakstītu un laistu klajā eksperimentālās popmūzikas albumu. "Tā sagadījās, ka 2014. gada pavasarī sanācām kopā, dzīvojām manā mājā, daudz muzicējām, peldējāmies, pabijām kopā, vasaras pašā sākumā nospēlējām koncertu Piena svētku laikā Ziemeļblāzmā, bet neko no tā laika nepiefiksējām ierakstā. Cik labi, ka šīgada sākumā mūsu trupas komats tika izņemts, kas divos notikumos jūnijā turpināsies ar daudzpunkti," gaidāmos albuma atklāšanas koncertus komentē Jānis Šipkēvics.

Koncertos Lielās cerības tiks izpildīti tādi skaņdarbi kā Meitene no manas klases, Mežaparks, arī nesen iznākušais singls I Carry Your Heart. Skanēs arī labākās dziesmas no Shipsea albuma Apgaismo mani, kas 2022. gadā tika atzīts par Gada ierakstu.

Jāpiebilst, ka šie koncerti atklās arī vasaras koncertnotikumu sezonu K. K. fon Stricka villā. 12. jūnijā šeit uzstāsies Ingus Baušķenieks un draugi, 19. jūnijā – etnogrupa Ogas, bet 3. jūlijā – grupa Zodiaks. Visu koncertu sākums plkst. 19.00.

Biļetes – Bilesuserviss.lv un Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja