Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klausīties vienalga būs ļoti interesanti. Festivāls Saxophonia šoreiz vienā, bet bagātīgā koncertā

Festivālā Saxophonia, kuru organizē VSIA Latvijas koncerti, šogad notiks viens koncerts. Tajā uzstāsies mūsu saksofonu mūzikas ievērojamākie izpildītāji – Rīgas Saksofonu kvartets šī festivāla izveidotāja Arta Sīmaņa vadībā, Latvijas Radio bigbends ar solistu Gintu Pabērzu, Trio Tresensus (Trīs sajūtas) Aigara Raumaņa vadībā, modernā džeza grupa Lupa.

Koncertā skanēs latviešu mūzikas jaundarbi gan džeza, gan akadēmiskās mūzikas žanros, piedalīsies arī izcilā džeza dziedātāja Beāte Zviedre. Koncertu translēs ReTV 27. februārī plkst. 22.00. Atkārtojums – 28. februārī plkst. 12.30.

Rīgas Saksofonu kvarteta (Artis Sīmanis, Ainars Šablovskis, Rūdolfs Pēteris Rubenis, Katrīna Kivleniece-Cābule) un solista, sitaminstrumentālista Guntara Freiberga izpildījumā skanēs Edgara Mākena Rīgas triptihs un Uģa Prauliņa skaņdarbi no Skiču burtnīcas sitaminstrumentiem un saksofonu kvartetam. Kopā ar dziedātāju Beāti Zviedri, kura nominēta Lielajai mūzikas balvai 2020, kvartets atskaņos Raimonda Paula Vējš meklēja melodiju. Latvijas Radio bigbenda muzikālais direktors Kārlis Vanags par koncerta programmu saka: "2020. gads ieviesa lielas pārmaiņas koncertdzīvē un ir ietekmējis arī festivālu Saxophonia.

Latvijas Radio bigbenda un mūsu viessolista Ginta Pabērza programmas centrā ir divi ikoniski saksofonisti, džeza mūzikas leģendas – Džons Koltreins un Maikls Brekers." Izskanēs arī viens no skaistākajiem saksofonu "koriem" (saksofonu grupas solo) Džeroma Ričardsona skaņdarbā Groove Marchant, ko aranžējis leģendārais amerikāņu trompetists un komponists Teds Džounss.

Programmā iekļauti arī Miķeļa Dzenuškas un Rūdolfa Rubeņa jaundarbi, kuros Sigvarda Dižā aranžējumā bigbenda skanējums sastopas ar akadēmiskā saksofona spēli. "Šī ir mūsu pirmā satikšanās ar Aigaru Raumani. Programmas noslēgumā kopā ar džeza vokālisti Beāti Zviedri atskaņosim dažādas mūziklu melodijas, tādas kā Oh, Lady be Good un citas," atklāj Kārlis Vanags.

Džeza kvartetā Lupa, kas spēlēs savu oriģinālmūziku, kopš 2016. gada muzicē džeza un laikmetīgās mūzikas interpreti: Dāvis Jurka (alta saksofons un Erica Synths efekti), Ritvars Garoza (sintezatori un Fender Rhodes), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas, Tempest analogā bungmašīna). Grupas debijas skaņuplati Sequences and Consequences izvirzīja gan Austras balvai (2019), gan Mūzikas ierakstu gada balvai. Saksofonista Aigara Raumaņa, koklētājas Līgas Griķes un sitaminstrumentālista Uģa Upenieka Trio Tresensus koncertam izvēlējies jaunā komponista Renāta Cvečkovska Tango.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja