Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jānis Šipkēvics jeb Shipsea izdod jaunu albumu, izziņo koncertus un publicē videoklipu

Pie klausītājiem nonāk ilgi lolotais Jāņa Šipkēvica albums Apgaismo mani, kas klausāms Shipsea Spotify un iTunes kanālos, kā arī dziesmas Dienesta romāns videoklips.

Jaunajā albumā dzirdamas 11 kompozīcijas ar Jāņa Šipkēvica un Marta Pujāta vārdiem. Albums ir autobiogrāfisks - tematika balstīta pieredzes stāstos un notikumos. Tajā saklausāmi muzikāli kontrasti, mijoties gan enerģiskām, gan liriskām tēmām, kā arī dažādu muzikālo raksturu atklāsmēm. 

Albuma skaņu inženieris un aranžējumu līdzautors ir Arnis Račinskis, basģitāras ierakstus veicis Gustavs Erenpreiss, savukārt skaņas pēcapstrādi, producēšanu un māsteringu veicis Gatis Zaķis.

Albuma tapšanā piedalījies Latvijā labi pazīstamu mūziķu sastāvs - Miķelis Putniņš (ģitāras, sintezatori, balss), Kārlis Josts (bass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), kā arī Matīss Čudars (ģitāra). Ierakstā Jāņa Šipkēvica balsi papildina spēcīgs dziedātāju trio – Aminata, Kristīne Pāže un Ūga.

Stīgu aranžējumus veidojis Andris Sējāns. Stīgu grupa - Līva Plociņa Janova, Marta Madara Gaile, Ineta Abakuka, Madara Norbūte.

 

Jānis Špkēvics arī izziņo savu dzimšanas dienas koncertu Shipsea.Apgaismo mani, kas notiks 30. un 31. augustā, Dailes teātra Lielajā zālē. Koncerta programmā būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma.

Koncerta programma radīta, apvienojot  Jāņa Šipkēvica pieredzi akadēmiskās mūzikas, eksperimentālās un populārās mūzikas lauciņā. Mūziķim prieks, ka šīs mākslinieciskās idejas tiks realizētas tieši uz Dailes teātra lielās skatuves, jo kopā ar gaismu mākslinieka Oskara Pauliņa gaismu spēlēm un Dailes teātra lielās skatuves tehniskajām iespējām, klausītājiem būs iespēja izbaudīt burvīgu, neaizmirstamu un ļoti personīgu svētku vakaru.

Biļetes uz koncertu no šodienas pieejamas www.aula.lv.

Klajā nāk arī jauns mūzikas video, kas tapis Jāņa Šipkēvica un Kristīnes Pāžes dziesmai Dienesta romāns. Par šo kopdarbu Jānis stāsta tā – "Dziesma Dienesta romāns ir pavasara putnu mīlestības himna. Kā zināms, pavasaris ir tas laiks, kad visās dzīvajās radībās un dabā mostas dažādi jauni impulsi. Cilvēki un putni nav izņēmums, tādēļ šis Madaras Dzintaras veidotais video ir atspoguļojums tam, kas notiek kokos. Tikko no ziemas ceļojumiem atgriezušies putni kā aptrakuši čivina. Arī cilvēki mazliet pusjukuši skatās viens uz otru pilnīgi citām acīm. Klipa galvenie varoņi ir divi biroja darbinieki, kuru patiesā daba ir vairāk pupuķiem līdzīga. Pupuķis, kas ir mans mīļākais Latvijā sastopamais putns, ir kā mīlestības simbols šajā videoklipā."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja