Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Imanta Ziedoņa 80. jubilejai veltīta koncertprogramma Atsaukšanās 2013

Svētdien, 6.janvārī, plkst.15 Lielajā ģildē ikviens aicināts uz koncertprogrammu Atsaukšanās 2013 Zvaigznes dienā - veltījumu dzejniekam Imantam Ziedonim viņa 80. dzimšanas dienā.

Koncertprogrammas neatkarīgā projekta vadītāja, Latvijas televīzijas žurnāliste Ilze Strenga un LNSO valdes locekle Ilze Paidere–Staķe ir atsaukušās izcilā latviešu pianista Vestarda Šimkus, LMA profesores, Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla iedibinātājas, klavesīnistes Ainas Kalnciemas, LNSO flautu grupas koncertmeistares un izcilās flautistes Ditas Krenbergas, aktiera Kaspara Znotiņa aicinājumam rīkot koncertu – epifāniju vakaru. Koncertprogrammas scenārija autore (sadarbībā ar mūziķiem un aktieri) ir dzejniece un filozofe Iveta Šimkus.

Koncertprogrammas režisors ir Armands Zvirbulis, LTV izrāžu ierakstu režisors, mākslas filmas Mazie laupītāji režisors, seriāla Eņģeļu māja režisors u.c. nozīmīgu televīzijas ierakstu režisors.

Dzjenieks Imants Ziedonis jau pirms piecpadsmit gadiem Zvaigznes dienā 6.janvārī klausītājus aicināja uz mūzikas, epifāniju un dzejas vakaru, toreiz par radošu domubiedru pieaicinot klavesīnisti Ainu Kalnciemu. Tā klausītājiem gadu no gada bija iespēja dzirdēt neparastu radošu notikumu, kurā mūzika savijās ar Dzejnieka uzrakstītajām, spēcīgajām garīgajām domām.

Pirms astoņiem gadiem dzejniekam Imantam Ziedonim ar savu koncertprogrammu radoši atsaucās pianists Vestards Šimkus, un pasākums ieguva jaunu enerģiju un rezonansi sabiedrībā. Šimkus un Ziedoņa koncertprogramma Atsaukšanās saņēma Latvijas mediju augstāko apbalvojumu - Gada raidījums 2004 (koncertprorammu Atsaukšanās pārraidīja LTV).

Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš ar 2009./2010.gada sezonas labāko Latvijas teātra izrādi Ziedonis un visums ir kļuvis par Dzejnieka garīgo ideju paudēju šodien, jo dzejnieks Imants Ziedonis pēc smagas slimības ir zaudējis spēju rakstīt un runāt dzeju.

2013.gada 6.janvāra Zvaigznes dienas koncertprograma Atsaukšanās iecerēta kā dzejnieka un mūziķu garīgā kvintesence, kuru piepildīs mākslinieki nu jau ar pasaules un Eiropas atzinību: pianists Vestards Šimkus, klavesīniste Aina Kalnciema un LNSO flautu grupas koncertmeistare, flautiste Dita Krenberga, Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Dzejnieks Imants Ziedonis vienmēr bijis sabiedriski aktīvs, bet savā īpašā veidā - no 1987. līdz 1992. gadam, būdams Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētājs, I. Ziedonis iedibināja Spīdolas dienas, Spīdolas stipendiju un Daugavas krastu sakopšanas programmu. Divdesmit gadus I. Ziedonis vadīja inteliģences grupu, kas atbrīvoja Latvijas dižkokus. Dzejnieka darbi ir tā dzīvā latviešu literatūras klasika, kuru vērtība pāriet no paaudzes paaudzē.

Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja