Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Goran Gora, LeNeSOns, Otello - LNSO jaunajā sezonā uz koncertiem aicina arī bērnus un jauniešus

LNSO parūpējies, lai šis laiks būtu aizraujošs visiem klasiskās mūzikas mīļiem. Tajā skaitā arī orķestra jaunākajiem klausītājiem - jaunajā sezonā LNSO turpinās koncertciklu Simfoniskais hits ar Goran Gora un koncertus ar LeNeSOna dalību, tiks piedāvāta arī muzikālā izrāde Otello.

96. sezonā LNSO turpinās multimediālo koncertciklu ar pievienoto izglītojošo vērtību Simfoniskais hits ar Goran Gora, kurā LNSO un stāstnieks Goran Gora jauniešus iepazīstina ar klasiskās mūzikas hitiem un to autoriem – pasaulslaveniem komponistiem. Šajā sezonā koncerta radošā komanda ir rakstnieks Jānis Joņevs, mākslinieks Krišs Salmanis, režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, kā arī mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis. Kopā viņi rada ne tikai muzikālu, bet arī vizuālu pieredzi, skaņdarbus papildinot ar īpaši veidotām animācijām.

7. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē diriģenta Žana Kloda Kazadesī vadībā LNSO atskaņos Ludviga van Bēthovena Pirmo simfoniju. Goran Gora iedziļināsies orķestra "virtuvē", šoreiz lielāku uzmanību pievēršot tieši orķestrim kā vienotam organismam, kā arī iepazīstinot ar tolaik vēl jaunā Bēthovena Pirmo simfoniju.

Savukārt 11. novembrī izskanēs Žana Sibēliusa Sestā simfonija un Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis. Dārziņš un Sibēliuss – nez vai atradīsies divi komponisti, kuru attiecības būtu tikpat samezglotas. Caur mūziku samierināt abus sensenā pārpratuma dalībniekus mēģinās jaunais un talantīgais somu diriģents Tāvi Oramo.

Jauniešus no 12 gadu vecumā 26. oktobrī priecēs godalgotā režisora Elmāra Seņkova muzikālā izrāde pusaudžiem Otello, kas nupat nominēta balvai Kilograms kultūras. Tā veidota, lai iepazīstinātu pusaudžus un pieaugšos ar Viljama Šekspīra slavenās lugas notikumiem caur objektiem, kas ir ap mums – ikdienā, sadzīvē vai noteiktās dzīves situācijās. Šiem objektiem aktieri Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis piešķir citu nozīmi. Iestudējums ieguvis jaunu skatuvisko versiju, sadarbojoties teātra apvienības Esarte un LNSO mūziķu radošajiem spēkiem. Īpaši šai izrādei LNSO sitaminstrumentālists Ernests Mediņš radījis mūziku, ko atskaņo pats kopā ar vijolnieku Alekseju Bahiru un kontrabasistu Ivaru Ozolu. Māksliniece – Līga Zepa.

Savukārt pašiem jaunākajiem klausītājiem orķestris piedāvā īpašos LNSO bērnu rītus.

13. novembrī latviešu un krievu valodā valodā mazos klausītājus koncertā priecēs bērnu iemīļotais draugs, koncertizrāžu galvenais tēls LeNeSOns, kurš stāsta par orķestra krāsaino dzīvi, kā arī izglīto auditoriju par koncertā iederīgu uzvešanos. Kā pirmais LeNeSOna koncerts šajā sezonā izskanēs Andra Vecumnieka un Ineses Zanderes koncertizrāde LeNeSOns un Pasaka par mūzikas instrumentiem. Tajā atdzīvosies mūzikas instrumenti, attēlojot karali, prinčus un princeses, burvi, hercogu ģimeni. Uz skatuves muzikālo pasaku iedzīvinās aktieri Rūdolfs Apse un Valdis Vanags, kā arī LNSO mūziķi diriģenta Jāņa Stafecka vadībā. Režisore – Una Rozenbauma, māksliniece – Kristīne Abika.

Savukārt 4. decembrī LeNeSOns kopā ar mazajiem klausītājiem iepazīs Roberta Šūmaņa miniatūru ciklu Bērnu ainas, kas oriģinālā komponētas klavierēm, bet šoreiz Andra Vecumnieka vadībā izskanēs krāšņā orķestra instrumentācijā. Starpbrīdī, kā vienmēr, kopīgas radošās aktivitātes un mūzikas instrumentu iepazīšana.

Biļetes un uz LNSO jaunās sezonas koncertiem iespējams iegādāties Lielās ģildes kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Izrādi Otello būs iespēja apmeklēt vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, no 12 gadu vecuma pasākuma norises vietā uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Ciklu Simfoniskais hits ar Goran Gora būs iespēja apmeklēt personām, kas var uzrādīt Covid-19 pārslimošanas, vakcinācijas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu. Pasākums tiks dalīts drošības zonās, balkonā ievērojot drošības distanci un atrodoties personām ar negatīvu Covid-19 testu, savukārt zālē – vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un sadarbspējīgs sertifikāts. Koplietošanas telpās personām no 7 gadu vecuma nepieciešams izmantot sejas masku, kas pilnībā aizsedz degunu un muti.

Bērniem paredzētajos pasākumos LeNeSOns un Pasaka par mūzikas instrumentiem un LeNeSOns un Šūmaņa Bērnu ainas apmeklētāji līdz 12 gadu vecumam, kopā ar pavadoni, pasākumu var apmeklēt bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kā arī bez Covid-19 testa. Bērnu pavadoņiem nepieciešams uzrādīt Covid-19 pārslimošanas, vakcinācijas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Koncerta laikā un pārtraukumos personām no 7 gadu vecuma nepieciešams izmantot sejas masku, kas pilnībā aizsedz degunu un muti.

LNSO piedāvā iegādāties arī jauniešu koncertu abonementus par īpašu cenu – uz abiem Simfoniskais hits ar Goran Gora koncertiem par 14 eiro vai LNSO komplektu Simfoniskie hiti un Otello par 21 eiro.

Vairāk: www.lnso.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja