Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Izskanējis festivāls LNSO vasarnīca

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latgales vēstniecībā GORS izskanēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) devītais festivāls LNSO vasarnīca .

Kopā ar orķestri uzstājās LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Tarmo Peltokoski, kuru šoreiz uz skatuves redzējām gan pie diriģenta pults, gan Latvijā līdz šim neredzētā – solista lomā pie klavierēm. Festivāla īpašais viesis bija ekstravagantais Londonas pianists Džeimss Šerloks. Festivāla pirmajā dienā viņiem uz skatuves pievienojās LNSO stīgu kvartets – vijolnieki Sandis Šteinbergs un Darja Smirnova, altists Pēteris Trasuns un čelliste Dace Zālīte-Zilberte.

Īpaša programma tika sagatavota arī kamermūzikas cienītājiem, klausītājus aicinot piedzīvot Igora Stravinska unikālā kamermūzikas darba “Stāsts par zaldātu” iestudējumu. Stāstnieka lomā iejutās iemīļotais komiķis un Jaunā Rīgas teātra aktieris Jānis Skutelis. Kopā ar viņu un diriģentu Raimondu Gulbi uz skatuves kāpa LNSO mūziķi – klarnetists Mārtiņš Circenis, fagotists Jānis Semjonovs, trompetists Jenss Emīls Holms, trombonists Artūrs Hrustaļovs, vijolniece Ilze Gulbe un kontrabasists Oskars Bokanovs un sitaminstrumentālists Ernests Mediņš.

Kā ierasts, LNSO īpaši padomāja ar par jaunākajiem klausītājiem. Lelle LeNeSOns festivāla mazākos apmeklētājus iepazīstināja ar apburto princesi Auroru, fejām un sapņu princi. Kopā ar LNSO un diriģentu Jāni Stafecki uz skatuves kāpa aktieris Artūrs Putniņš un Rīgas Baleta skolas dejotāji (Regīnas Kaupužas horeogrāfija). Pie LNSO bērnu koncertcikla “Lenesons” veidošanas darbojas nopelniem bagāta radošā komanda – režisore Paula Pļavniece, dramaturgs Klāvs Mellis un māksliniece Evita Bēta. Tāpat bērni tika aicināti uz meistardarbnīcu pie etnomuzikoloģes un vijolnieces Lienes Brences, kur blakus tautas mūzikas instrumentu skanējumam un kopīgai muzicēšanai norisinājās arī dažādas rotaļas un danči. Savukārt pusaudžiem tika piedāvāta dejas izrāde “Tīklā”, stāstot par sociālo tīklu ietekmi uz jauniešu dzīvi. Izrāde ieveda pārdomu virpulī par savām rīcībām tiešsaistes vidē – ko esam gatavi ziedot, lai iegūtu vairāk “patīk” atzīmes pie saviem ierakstiem? “Tīklā” radījusi horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, komponists Rihards Zaļupe un māksliniece Līga Zepa. Par muzikālo un horeogrāfiski teatrālo priekšnesumu uz skatuves parūpējās klarnetists Mareks Pinta, čelliste Dace Zālīte-Zilberte, sitaminstrumentālisti Rihards Zaļupe un Mikus Bāliņš, pianiste Līga Kārkliņa, kā arī dejotāji Egija Abaroviča, Ģirts Bisenieks un Artūrs Nīgalis.

"Vasarnīca" ir LNSO vasaras festivāls ģimenēm un draugiem ar akadēmiskām un mazāk akadēmiskām mūzikas un starpmākslu programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu reģionu koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, bet šogad jau ceturto reizi atgriezās pilsētā Latgales sirdī – Rēzeknē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja