Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Septembrī norisināsies Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

Jau trešo gadu Rīgā notiks ceļojošā leļļu mākslas muzeja organizētais Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls, kurš šogad aptvers kino, teātra un mūzikas tēmas, informē rīkotāji.

Norises vietā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā būs skatāmi 110 leļļu mākslinieku darbi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Japānas, Nīderlandes, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Kipras, Spānijas, Francijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas un Vācijas. Izstādes saturs dos iespēju iepazīt daudzu mākslas nozaru autordarbus no klasikas līdz avangardam, kā arī ļaus ieskatīties kino un teātra tērpu mākslinieku un scenogrāfu darbu aizkulisēs.

Pasākumā tiks godinātas izcilas personības Latvijas teātra un kino mākslā. Notiks arī iedvesmojošas festivāla dalībnieku no prezentācijas, atklājot daudz interesanta ne tikai pašiem māksliniekiem, bet arī tiem, kuri vēlas par tādiem kļūt. Tāpat tiks stāstīts par to, kā notiek leļļu radīšana un cik plašs ir materiālu klāsts - sākot no porcelāna, plastikas un stikla un beidzot ar tekstilu, mālu un metālu. Par festivāla goda viesi izraudzīts leļļu mākslas guru E.J. Teilors no ASV.

"Rīkojot šo izstādi, mēs gadu no gada pārliecināmies, cik leļļu māksla var būt daudzveidīga - noslēpumaina, nopietna, provokatīva, maiga, jautra, sirsnīga, jutekliska, kliedzoša, dažkārt ne visiem saprotama un pieņemama, un tomēr tā ir ieņēmusi savu stabilu vietu mākslas pasaulē un atklāj arvien jaunas iespējas mākslinieku radošai izaugsmei. Autorleļļu māksla vairs nav tikai savrupa mākslas nozare – arvien biežāk lelles kā mākslas priekšmeti ienāk mūsu sadzīvē, veidojot īpašu noskaņu telpu interjeros, iepriecina vai pārsteidz kino un teātra izrādēs, " savās pārdomās dalās izstādes rīkotāji - Liepu ģimene.

Organizatori aicina sekot līdzi informācijai mājas lapā un Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja