Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rīgas mākslas telpā būs skatāma Viktora Timofejeva personālizstāde Fourests

Ceturtdien, 3. novembrī Rīgas mākslas telpas Intro zālē tiks atklāta Viktora Timofejeva personālizstāde _Fourests._Jaunais mākslinieks V. Timofejevs ir dzimis Rīgā, bet savu profesionālo karjeru veido Berlīnē un Londonā, portālam Diena.lv pastāstīja izstādes rīkotāji.Izstādes atklāšanā 3. novembrī plkst.

18 mākslinieks kopā ar kolēģi Braisu Hekfordu piedāvās unikālu skaņu performanci. Projekta kuratore ir Inga Šteimane. Izstādes veidošanā Rīgas mākslas telpa sadarbojas ar Hannah Barry Gallery Londonā. Izstāde būs atvērta līdz 4. decembrim.Kuratore I. Šteimane par V. Timofejeva izstādi Fourests saka: „Modernistu utopijas, avangardistu dedzīgie virzieni, manifesti un stili, kas nāk prātā, aplūkojot Viktora Timofejeva konceptuālās ainavas un kartona torņus, liek šķirstīt grāmatas un saskatīt līdzības (šīs atmiņas viņam atnesušas funkcionālisma arhitektūras praktiķa un teorētiķa Ādolfa Losa vārdā nosauktu balvu pērn!). Tomēr pastāv būtiska starpība. Viktors Timofejevs atšķirībā no modernistiem nevis pamato abstrakcijas iespējamību, bet pielieto abstrakciju. Tāpat viņa konstrukcijas atšķiras ar antiinženierisku garu. [..] Pretēji tam, lai tūlīt apgalvotu, ka, atsakoties no modernistu iecienītās zinātniskās pieejas, viņa saprātīgums ir ezotērisks, viņa abstraktajai telpai trūkst loģikas un viņa arhitektoniskajām konstrukcijām piemīt pilnīgi barbariski tehniskie risinājumi (viss kaut kā sastutēts, pielāgots un sašņorēts vai turas „no zila gaisa”), jānorāda uz paradigmu maiņu. Timofejevs rada mākslu laikmetā, kad par zināšanām kā diskursu, kas bija modernistu karogs, svarīgāka ir diskursu zinātne. Zināšanas kā tādas ir visai ierasta lieta, tāpēc svarīgāka ir to interpretācija, līdz ar to arī mākslas filosofijā klasisko daiļrades problemātiku nomainījusi postmodernā mākslas darba uztveres problemātika. Viktora Timofejeva konceptuālās ainavas, kur viss ir mākslīgs, konstruēts, bet vienlaikus arī labi „izskaidrots” (autors neslēpj, ka viņa koki ir krāsoti kartona modeļi, ka viņa konstrukcijas savilktas ar virvi utt.), var saistīt ar teorijām par saprašanas prezumpcijas atjaunošanu, ko piedāvā laikmetīgais postmodernisms. Viktora Timofejeva Fourests piedāvā zīmju un jēgu rotaļas intersubjektīvai komunikācijai un savstarpējas sapratnes veidošanai.”  V. Timofejevs ir dzimis Rīgā 1984. gadā, deviņdesmito gadu vidū kopā ar vecākiem devies uz ASV, kur uzaudzis. 2008. gadā ieguvis mākslas bakalaura grādu Hantera koledžā Ņujorkā. Pēc tam pārcēlies uz Berlīni, kur arī patlaban atrodas viņa studija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja