Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Raiņa muzejā Jasmuiža skatāma Agras Ritiņas gleznu izstāde

No 6. septembra līdz 29. oktobrim Raiņa muzejs Jasmuiža (Preiļu novads, Aizkalne) aicina uz mākslinieces Agras Ritiņas gleznu izstādi Apsarmojis dārzs.

Izstādē skatāmas gleznas, kas tapušas pēdējo trīs gadu laikā. Ir gleznas, kas tapušas plenēros Viļakā, Varakļānos, tajās ar sievietes skatījumu tiek apspēlētas ziedu kompozīcijas, piemēram, gleznās “Augusta miglainie rīti”, “Flokšu pilsēta”, “Puķuzirnis”, “Vasara”. Tvertas arī dabas noskaņas visa gada griezumā, kuru kompozīcijās autore atsakās no liekā, bet atspoguļo to varoni, kas ir bijis impulss gleznas tapšanai. Tas skatāms gleznās: “Tur plūst pilsēta”, “Žubītes ābelē”, “Apsarmojis dārzs” u.c. Šajās gleznās vērojama reālisma un dekorativitātes mijiedarbība.

“Pasaules lieluma izjūta bieži iesākas ar ieiešanu dabā. Katru gadu kā no jauna ieraugu pavasara ziedēšanu. Katrreiz priecājos par svaigi nopļautu zāli un tās svaigo smaržu, citu pie citas kārtīgi sakārtotām āboliņa lapiņām. Ziedu pušķi kā mākoņi iegulst vāzēs. Un pavasara, vasaras un rudens krāsainību nomaina dabā iestājies ziemas grafiskais miers,” par iedvesmu darbiem stāsta Agra Ritiņa.

Agra Ritiņa glezniecību apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē pie pedagoga, gleznotāja A. Zelča un Latvijas Mākslas akadēmijā maģistra studijās pie profesoriem K. Zariņa un A. Naumova. Šobrīd strādā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā par gleznošanas un zīmēšanas pasniedzēju.

Kopš 2006. gada darbojas gleznotāju apvienībā V.I.V.A, ar kuru kopā veidotas vairāk nekā 35  izstādes. Viņas radošajā kontā ir arī vairāk nekā 25 personālizstādes, kā arī grupu izstādes Latvijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Somijā, Vācijā, Beļģijā, Turcijā.

2020. gada “Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavas glezniecībā” laureāte.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja