Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Grupa "Carnival Youth"

Latvijas mūzikas ierakstu pīlāri

Dailes teātrī vakar, 28. februārī, norisinājās Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija, kas notika jau 21. reizi.

Divas balvas ieguva grupas Carnival Youth ieraksts Propeller, kas saņēma Zelta mikrofonu tādās kategorijās kā Alternatīvais vai indie pop albums un Gada albums, kas ir nozīmīgākā balva šajā cīņā par labāko nosaukumiem, kurā uzvarētājus nosaka profesionāla žūrija 43 mūzikas ekspertu sastāvā.

Trīs balvas ieguva grupu Prāta vētra un Musiqq kopdarbs Debesis iekrita tevī, kas tika atzīta par labāko dziesmu, lielāko radio hitu, kura uzvarētāju tradicionāli izšķir Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), kas apkopo radiostaciju iesniegtās atskaites, un Alfas gada dziesmu, par kuru balso tirdzniecības centra apmeklētāji. Pirms mēneša grupas ar šo kompozīciju triumfēja arī Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā Muzikālā banka.

Popmūzikas albuma kategorijā uzvarēja grupas Rīgas modes ieraksts Fantastiski, kas apsteidza gan Dona albumu Tepat, gan arī grupas My Radiant You ierakstu The City of Love. Par labāko džeza vai blūza mūzikas albumu tika nodēvēts mākslinieka Denisa Paškeviča ieraksts Yours Faithfully, kura radīšanā iesaistījušies dažādi ārzemju mūziķi.

Zelta mikrofonu par labāko akadēmiskās mūzikas albumu saņēma ieraksts Canticum Canticorum Latvijas Radio kora, ansambļa Sarband un diriģenta Kaspara Putniņa izpildījumā. Roka vai metāla mūzikas kategorijā laurus plūca grupas Dzelzs vilks ieraksts Perfekta rītdiena.

Par labāko šlāgera vai kantri mūzikas albumu tika atzīts grupas Klaidonis ieraksts Ar smaidu saulrietā, par labāko tautas vai pasaules mūzikas albumu tika nosaukts ieraksts Trejdeviņi koklētāji dažādu izpildītāju ieskaņojumā.
Elektroniskās vai deju mūzikas albuma kategorijā balvu saņēma Gas of Latvia ieraksts Swan Lake. Par labāko Hip hop mūzikas albumu tika pasludināts Mesa ieraksts Mesa.

Bērnu mūzikas albuma kategorijā balvu ieguva meiteņu popgrupas Nando ieraksts Mamma mani apēdīs. Savukārt jaunajā nominācijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums par pirmo uzvarētāju kļuva sitaminstrumentu virtuoza Riharda Zaļupes ieraksts Z Atmosfēras.

Par labāko koncertierakstu tika nosaukts dziedātāja Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts koncertzālē Dzintari. Sešdesmit sešu mūzikas videoklipu konkurencē par labāko tika atzīts ekstravagantās dziedātājas Agneses Rakovskas izpildītās dziesmas Vienaldzības videoklips.

Par labāko debitantu tika atzīts dziedātājs Justs ar savu hitu Heartbeat, ar kuru viņš Latvijas Televīzijas veidotajā raidījumā Supernova 2016 izcīnīja ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Stokholmā.

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēma Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa Dzeguzīte vadītāja Daila Martinsone, kuru godināja viņas bijušie skolnieki Valters Frīdenbergs, Kārlis Būmeisters un Mārtiņš Egliens.

Metālmākslinieka Armanda Jēkabsona izgatavotie Zelta mikrofoni tika pasniegti 19 kategorijās.

Jāatgādina, ka nominantu paziņošanas laikā pirms mēneša tika pasniegti divi īpašie apbalvojumi. Par 2016. gada labākajiem studijas producentiem tika nosaukti Gatis Zaķis, Reinis Sējāns un Gints Stankevičs. Savukārt par 2016. gada labāko albuma dizainu tika atzīts Dona albums Tepat.
Plašāk: www.zeltamikrofons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja