Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sony World Photography Awards Baltijas reģionālo balvu iegūst latviešu fotogrāfs Viktors Rimarevs

Pasaules fotogrāfijas organizācija kopā ar Sony paziņojuši prestižā foto konkursa Sony World Photography Awards 2024 reģionālo balvu ieguvējus un nacionālo balvu kandidātu sarakstu. Starp Baltijas valstīm reģionālajā konkursā triumfējis rīdzinieks Viktors Rimarevs ar fotoattēlu September, kur redzama Baltijas jūras līča piekraste Tūjas pludmalē.

Viktors konkursā piedalās ne pirmo reizi. Nesenākais sasniegums ir Viktora izcīnītā uzvara 2022. gadā starp brīvās kategorijas pretendentiem nacionālajā izlasē ar attēlu Haze jeb Migla.

“Esmu ārkārtīgi pagodināts saņemt šo balvu. Es no sirds izbaudu fotografēšanu, tādēļ jūtos glaimots, ka manis iesniegtā fotogrāfija September saņēma šo atzinību. Sirsnīgi pateicos konkursa organizatoriem par iespēju piedalīties arī šogad," sajūtas dalās Reģionālās balvas ieguvējs Viktors Rimarevs no Rīgas.

Viktors atklāj, ka ikdienā strādā ar programmēšanu saistītā elektroenerģijas nozarē, bet brīvajā laikā labprāt fotografē, vasarā dodas izbraucienos ar velosipēdu, bet ziemā iemīļojis slidošanu. Iecienītākā fona mūzika visbiežāk ir roks un džezs.

Reģionālajai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Raido Nurks (Raido Nurk) ar fotogrāfiju Finish, savukārt Lietuvu pārstāvēja un par 1. vietu cīnījās Ieva Lozuraitīte (Ieva Lozuraitytė) ar attēlu From Fascism to Fendi. Kā reģionālās balvas laureāts Baltijas valstīs, Latvijas pārstāvis Viktors Rimarevs iegūst ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņa fotogrāfija September tiks iekļauta Sony World Photography Awards 2024.gada grāmatā un izstādē Londonā.

Konkursa nacionālā un reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas 54 pasaules valstī. Šogad konkursam kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 395 tūkstoši fotogrāfijas no aptuveni 220 pasaules valstīm. Nacionālās balvas saņēmēju darbi apskatāmi konkursa mājaslapā: https://www.worldphoto.org/2024-winners-and-shortlist-galleries

Sony World Photography Awards 2024 studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2024. gada 18. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra Somerset House izstādē Londonā apskatīšanai no 19.aprīļa līdz 6.maijam.

Plašāka informācija pieejama: www.worldphoto.org.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja