Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ojāra Vācieša muzejā norisināsies tikšanās ar Māru Zālīti

Ojāra Vācieša muzejā 17. aprīlī plkst. 18.00 notiks saruna ar dzejnieci, dramaturģi, sabiedrisku darbinieci Māru Zālīti, kas aizsāks pasākumu ciklu Ojāra Vācieša prēmijas laureāti, informēja muzeja pārstāvji.

Ojāra Vācieša dzejas prēmija dibināta 1984. gadā, kad Rīgas rajona agrofirma Ādaži reizi piecos gados piešķīra balvu dzejā, bērnu dzejā un par ieguldījumu latviešu dzejas atdzejošanā un popularizēšanu citās valodās. Kopš 2003. gada Ādažu un Carnikavas pašvaldība sadarbībā ar O. Vācieša muzeju ik gadu piešķir literāru prēmiju spilgtam dzejoļu krājumam.

Māra Zālīte saņēmusi Ojāra Vācieša dzejas prēmiju 1988. gadā. Par šo dienu viņa stāsta: “Ojāra Vācieša literārās prēmijas pasniegšanas ceremonija notika 1988. gada 11. novembrī Ādažu kultūras namā. Šis datums bija ļoti zīmīgs arī ar to, ka tajā vakarā Svētā Gara tornī tika pacelts Latvijas karogs.”

Sarunā ar muzeja vadītāju Ievu Ķīsi dzejniece dalīsies atmiņās par nozīmīgiem pieturpunktiem savā dzīvē un radošajā biogrāfijā.

Māras Zālītes radošais devums ir bagāts – dzeja un dramaturģija, proza un dziesmu vārdi, esejas un pētījumi par tautu un valodu, par tās nesējiem. “Dzejniece ir mīlēta, pielūgta, gaidīta, bet savulaik arī cenzēta un aizliegta. Tomēr darbīga un nenogurstoša,” par Zālīti stāsta Ieva Ķīse.

Par bagāto literāro devumu – dzeju, dramaturģiju, prozu –, par aktīvo sabiedrisko darbību Māra Zālīte ir augstu novērtēta, viņa saņēmusi vairākas literāras prēmijas un 1995. gadā apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Saruna ar Māru Zālīti aizsāk pasākumu ciklu Ojāra Vācieša prēmijas laureāti. Šajā un nākamajā muzeja sezonā muzejā viesos gaidāms Jānis Rokpelnis, Anna Auziņa, Henriks Eliass Zēgners, Linda Mence (Gabarajeva).

Ieejas maksa: 2,00 eiro; skolēniem, studentiem, senioriem: 1,50 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja