Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jāņa Rozes grāmatnīcās 2011.gadā visvairāk pirkta Lato Lapsas Cits ķēķis. Zem likumīgā „jumta”

Jāņa Rozes grāmatnīcās 2011.gadā visvairāk pirktā grāmata bijusi Lato Lapsas Cits ķēķis. Zem likumīgā „jumta”, kas atklāj Latvijas specdienestu visatļautību. Lielu lasītāju atsaucību guvusi arī 2011.gada nogalē iznākusī Lato Lapsas grāmata par Latvijas valsts prezidentu Andri Bērziņu Latvietis parastais, kā arī Otto Ozola grāmata Latvieši ir visur, kurā autors ar veselīgu humora un pašapziņas devu vēsta par latviešu lomu gan vietējos, gan arī pasaules mēroga notikumos, portālam Diena.lv vēsta SIA Jānis Roze Reklāmas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Veisbārde.

Pirktāko grāmatu desmitniekā iekļuvusi Valentīnas Freimanes grāmata Ardievu, Atlantīda! - dzīvesstāsts, kurā caur personīgo prizmu atspoguļotas divdesmitā gadsimta lielākās traģēdijas un kurš raisa pārdomas par vēsturisko norišu atspulgu ikviena cilvēka dzīvē. Savukārt Atis Klimovičs vairākus vēsturiskus atmiņu stāstījumus apvienojis unikālā grāmatā Personiskā Latvija, kas guvusi lielu popularitāti lasītāju vidū.

2011.gadā iznākušas vairākas grāmatas par sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kuri popularitāti iemantojuši, darbojoties sportā, mūzikā vai teātrī. Viens no tādiem ir hokeja slavenība Sandis Ozoliņš. Par to, kā latviešu hokejists kļuvis par vienu no pasaulē labākajiem sava amata meistariem, var uzzināt Armanda Pučes biogrāfiski dokumentālajā apcerējumā Ozo. Cilvēks uz ledus - šī grāmata ir populārāko grāmatu pieciniekā. Arī Mārtiņa Freimaņa grāmata Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata, kurā līdzās dzejas rindām lasāma M.Freimaņa dienasgrāmata, iemantojusi lielu lasītāju mīlestību.

2010.gada nogalē tapušais mākslinieces Indras Sproģes un mūziķa Renāra Kaupera unikālais projekts bērniem Joka pēc alfabēts ierindojies starp trim pirktākajām grāmatām.

Nemainīgi, tāpat kā iepriekšējos gados, joprojām cieņā ir bīstami satraucošas un tumšas romantikas caurvītas grāmatas par pārpasaulīgām būtnēm. 2011.gadā lasītāju sirdis iekarojusi Keitas Lorenas Eņģeļu nakts un Garsijas Kamī Daiļās būtnes.

Jau par tradīciju ir kļuvusi pasaulslavenā brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju grāmatu atrašanās pirktāko grāmatu virsotnē. Šogad otrās visvairāk pirktās grāmatas godā rakstnieka vispersoniskākais romāns Alefs. Arī Mīlestība. Atziņu izlase, kurā apkopotas atziņas par mīlestību no P.Koelju grāmatām, ierindojas desmit pirktāko grāmatu sarakstā 2011.gadā.

Ikviens vēlas būt laimīgs un dzīvot mīlestības piepildītu dzīvi. Tas izskaidro lielu pieprasījumu pēc praktiskās psiholoģijas grāmatām. Ineses Prisjolkovas Ieelpo laimi un mīlestību ir viena no lasītāju iemīļotākajām šī žanra grāmatām.

Tikpat lielā cieņā bijušas dažādas praktiskās grāmatas. Jāņa Rozes apgāds izdevis vairākas pavārgrāmatas ar kārdinošām kūku, salātu, uzkodu receptēm, kā arī par grilēšanu. Visgaidītākā un pieprasītākā bijusi sabiedrībā pazīstamās finansistes Ilzes Jurkānes autobiogrāfiskā pavārgrāmata Dzīves garša.

Visvairāk pirktās grāmatas Jāņa Rozes grāmatnīcās 2011.gadā:

1. Cits ķēķis. Zem likumīgā „jumta”, Lato Lapsa.

2. Alefs, Paulu Koelju.

3. Joka pēc alfabēts + DVD + plakāts, Indra Sproģe.

4. Latvieši ir visur, Otto Ozols.

5. Ozo. Cilvēks uz ledus, Armands Puče.

6. Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata, Mārtiņš Freimanis.

7. Ieelpo laimi un mīlestību, Inese Prisjolkova.

8. Ardievu, Atlantīda!, Valentīna Freimane.

9. Ar mīlestību, Jūsu Zilākalna Marta, Jānis Arvīds Plaudis.

10. Mīlestība. Atziņu izlase, Paulu Koelju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja