Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Īrijā izrāda filmu Segvārds Vientulis

Atzinību guvusī filma Segvārds Vientulis šajās dienās tiek izrādīta Īrijā Dublinā un Limerikā, informēja filmas režisors Normunds Pučis.

8. jūnijā filma izrādīta Dublinā, bet 9. jūnijā - Limerikā pēc Latvijas vēstnieka Īrijā Ginta Apala iniciatīvas. Filmas režisors Normunds Pucis, kurš piedalīsies arī filmas izrādīšanā Īrijā, par savu kinodarbu saka: "Tas ir stāsts par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm, kuras ir vienlīdz aktuālas jebkuros vēsturiskajos apstākļos. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot – to visu var iepazīt, sekojot Antona Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem filmā."

Dokumentālā spēlfilma Segvārds Vientulis, kuras pirmizrāde Latvijā notika pagājušā gada novembrī, no 13. līdz 22. maijam piedalījās Kannu kino festivāla filmu tirgū. Filma bija iekļauta platformā Doc Corner, kas fokusējas uz pilnmetrāžas dokumentālo filmu popularizēšanu un ir īpaša festivāla tirgus sadaļa, kura pulcē pasaules vadošos dokumentālo filmu ražotājus, dažādus festivālus un televīzijas programmu veidotājus. Šajā tirgus sadaļā, kopā ar filmu Segvārds Vientulis šogad bija iekļautas 200 labākās dokumentālās filmas no visas pasaules.

Savukārt 27. maijā pēc deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas filma Segvārds Vientulis tika demonstrēta Eiropas Parlamentā (EP) Briselē. Filmas pirmizrādē Eiropas Parlamentā piedalījās filmas režisors Normunds Pucis un montāžas režisore Ilze Vidauska, kuri klātesošos iepazīstināja ar filmas tapšanas gaitu. Savukārt Inese Vaidere uzsvēra, ka "Otrā pasaules kara beigas mūsu valstij neatnesa gaidīto atbrīvošanu, bet tieši pretēji - sākumu vairāk kā pusgadsimtu ilgai Padomju okupācijai. Šī filma lieliski atspoguļo to, kā mūsu tauta līdz pēdējam turpināja pretoties Padomju okupācijai, tai pat laikā ticot, ka drīz palīgā nāks arī Rietumi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja