Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Reperis Fiņķis izdod dziesmu kopā ar grupu Polifauna un izziņo koncertu Palladium Rīga

Fiņķis izdod dziesmu Mūzas, kas radīta kopā ar grupu Polifauna. Mūzas ir pirmais Fiņķa skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu Raķešu zinātne, kas jau 80. nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa augšgalā

“Kas nebauda, tas pats kļūst nebaudāms! Mūzas esam baudījuši teju visos šī gada koncertos un beidzot jūs to varat baudīt arī savā māju komfortā,” stāsta Fiņķis. “Nezinu, kura versija ir labāka - koncertu vai ieraksta - bet to tagad varat vērtēt paši.”

Grupas Polifauna solists un dziesmas līdzautors Andris Strazds par dziesmas radošo procesu atklāj: “Kopā ar Elzu manos laukos sākām džemot uz Fiņķa sagatavotā Juno sintezatora sempla līdz pie manis atnāca piedziedājums. Sapratām, ka te varētu kaut kas būt. Ierakstu dažādi pārrakstījām un muļļājām, bet beigās sapratām, ka jāatgriežas pie sākotnējās sajūtas, ko izdevās piefiksēt dziesmas demo ierakstā.”

Pēc intensīvas koncertu sezonas, kurā Fiņķis ar savu pavadošo mūziķu sastāvu - Andri Strazdu, Elzu Kaktiņu, Krišjāni Bremšu un Kristapu Ērgli - pārsteiguši un iedvesmojuši tūkstošiem klausītāju, Fiņķis izsludina savu līdz šim vērienīgāko solokoncertu šī gada 29. novembrī, koncertzālē Palladium. “Šis koncerts būs virsotne ceļojumam, kas mūs izvedis caur neskaitāmām pilsētām, festivāliem un klubiem. Novembrī būsim atpakaļ, lai dalītos ar enerģiju, kas uzkrāta visa gada garumā!” atzīst Fiņķis. “Būs hiphops, būs skaļi, būs spontāni!”

Biļetes uz 29. novembra koncertu pieejamas eKase

 

Fiņķis iekarojis daudzu latviešu sirdis ar tādām dziesmām kā Raķešu zinātne, Maza Rīga un Kā pavadīt jaunību. 2024. gads mūziķim iesācies ar piecām Zelta mikrofona nominācijām dziesmai Raķešu zinātne, Latvijas Radio 2 muzikālās aptaujas Muzikālā banka vadīšanu, kurā, vērtējot tikai klausītājiem, dziesma Raķešu zinātne ieguva 5. vietu. Pēc neskaitāmiem koncertiem var tikai teikt, ka šis gads nenoliedzami ir bijis Fiņķa dominances gads, kurā viņš sevi ir pozicionējis kā vienu no karstākajiem pašmāju mūziķiem.

Polifauna ir dream pop/indie rock duets no Rīgas, kā pamatkodolu veido Andris Strazds (vokāls, ģitāra) un Elza Kaktiņa (taustiņi, bekvokāls). Polifauna savā skanējumā plaši izmanto atmosfēriskas sintezatoru un ģitāras efektu skaņu sienas kombinācijā ar grūvīgiem ritma elementiem un tās mūziku atzinīgi novērtējuši gan ārzemju, gan vietējie klausītāji, kā arī mūzikas kritiķi, albumam You Look Like a Lost Soul saņemot prestižo Austras balvu, kā arī Zelta mikrofonu. Tāpat Polifauna tika izvēlēta iesildīt grupas Fontaines DC koncertu, kas notika šī gada, jūnijā koncertzālē Palladium.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Mūsdienu himeriskais

Apkārt norisinās trakas cīņas par politisko varu, attālākā kontinentā aiz pazīstama topošā amata kandidāta tribīnes atskan šāvieni, vēl cituviet joprojām plosās slimības, plūdi slīcina, citur vēl ļ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja