Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Imanta Ziedoņa suns Funs jaunā tēlā atgriežas pie bērniem

Imanta Ziedoņa jubilejas gadā pie bērniem no jauna ciemos nāk Imanta Ziedoņa pasaku tēls suns Funs. Ziedoņa muzejs zinātkāro suņa Fuņa tēlu radījis, lai turpmāk tas sarunātos ar pirmsskolas vecuma bērniem muzejā Murjāņos un citur Latvijā.

Dzejniekam Imantam Ziedonim arvien ir rūpējis dot bērniem pilnīgu un kvalitatīvu priekšstatu par pasauli, kurā viņiem jādzīvo.

"Imants Ziedonis bērnus uzskatīja par līdzvērtīgiem sarunu biedriem. To apliecina arī dzejnieka darbošanās bērnu literatūras veicināšanā un radītā literatūra bērniem – pasakas, ābece, iecere par enciklopēdiju sēriju bērniem. Domājām, kā mūsdienu "digitālos bērnus" radoši izglītot par apkārtnē un pasaulē notiekošo. Iedvesmu meklējām Imanta Ziedoņa Pasaka, kurā spelējas, spelējas, kamer sāk spēlēt, kur galvenais varonis ir suns Funs. Ar suņa Fuņa palīdzību Ziedoņa muzejs uzsāk ceļu pie bērniem, lai stāstītu un parādītu, cik bagāta un nozīmīga ir Latvija un mūsu kultūra," stāsta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite. Ziedoņa muzejam tas ir jauns sākums – plānots, ka suns Funs stāstīs par Latvijas dārgumiem animācijas filmiņās, veidos izzinošas darba lapas, Murjāņos sagaidīs pirmsskolas vecuma bērnu auditoriju un rotaļāsies ar bērniem citos veidos.

Kopā ar talantīgu komandu radīts mākslinieciski augstvērtīgs suņa Fuņa tēls. Šī tēla un pirmās animācijas filmiņas radīšanā piedalījās fonda Viegli un muzeja radošās komandas, dizaina studijas Overpriced mākslinieki, bērnu grāmatu autore Agnese Vanaga un animators Zigfrīds Niklavičs. Īpaši animācijas filmiņai fonda Viegli dibinātājs, mūziķis Renārs Kaupers radījis dziesmu, kas ieskaņota kopā ar bērnu vokālās studijas Knīpas un Knauķi dalībniekiem.

Animācijas filmiņas pirmā epizode Suns Funs un Rīga radīta ar Rīgas domes finansiālu atbalstu. Ziedoņa muzejs ar īpašu suņa Fuņa programmu jau devies uz ciemos uz bērnu dārziem Rīgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja