Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ikstena, Joņevs un citi rakstnieki šonedēļ piedalās Viļņas grāmatu tirgū

Laikā no 21. līdz 24. februārim Lietuvā jau 19. reizi norisināsies Viļņas grāmatu tirgus, kura laikā tiks prezentētas Noras Ikstenas, Jāņa Joņeva, Zanes Zustas, Alvja Hermaņa un Visvalža Lāča grāmatas lietuviešu valodā, kā arī notiks citi pasākumi ar latviešu autoru un tulkotāju dalību, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

“Līdz šim mēs bijām naskāki lietuviešu un igauņu literatūras tulkotāji uz latviešu valodu, otrā virzienā process notika krietni pasīvāk. Tāpēc man ir liels prieks, ka pēdējo pāris gadu laikā lietuviešu valodā ar panākumiem ir iznākušas vairāk nekā 12 grāmatas, no kurām daži Latvijas bestselleri savu atvēršanu piedzīvos tieši Viļņas grāmatu tirgū,” atklāja platformas Latvian Literature vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

“Te bez jokiem. Pasaulei mēs varam stāstīt par sevi kā par lielu jaunumu, bet kaimiņi mūs labi pazīst un vērtēs mūsu godīgumu. Lietuviešus nepiemānīsim,” saka rakstnieks Jānis Joņevs, kura grāmata Jelgava 94 Lietuvā piedzīvos jau desmitajā pasaules valodā iznākušo tulkojumu.

Latvijas dalību tirgū 21. februārī plkst. 18 atklās dzejnieks un tulkotājs Jānis Elsbergs un tulkotāja Indra Brūvere-Darulienė, piedaloties diskusijā Lietuviešu-latviešu literatūras dialogs. 22. februārī plkst. 18 notiks Jāņa Joņeva grāmatas Jelgava 94 atvēršana lietuviešu valodā. 23. februārī plkst. 13 dažādās vietās notiks gan Noras Ikstenas grāmatas Mātes piens, gan Zanes Zustas grāmatas Uci Puci atvēršana lietuviešu valodā. 23. februārī plkst. 15 rakstniece Nora Ikstena piedalīsies diskusijā Kā mēs atklājam nacionālos rakstniekus? kopā ar Lietuvas rakstnieci Kristīni Sabaļauskaiti un Igaunijas rakstnieku Reinu Raudu, kuri kā dienas autori (Author of the Day) pārstāvēja Baltiju 2018. gada Londonas grāmatu tirgū. 23. februārī plkst. 12 tiks atklāta arī publicista, vēsturnieka un politiķa Visvalža Lāča grāmata Latviešu leģions patiesības gaismā lietuviešu valodā. 23. februārī plkst. 14 notiks saruna par teātra režisora Alvja Hermaņa grāmatas Dienasgrāmata iznākšanu lietuviešu valodā.

Viļņas grāmatu tirgus (Vilniaus knygų mugė) ir lielākais grāmatu tirgus Baltijas valstīs, kuru četru dienu laikā apmeklē aptuveni 60 tūkstoši cilvēku. Šogad tirgū dažādos pasākumos piedalīsies 54 dalībnieki no 21 valsts.

Vairāk par tirgu: https://www.vilniusbookfair.lt/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja