Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aspazijas māja aicina ekspedīcijā pa Jūrmalu – Kaķiem pa pēdām

Aspazijas māja no 19. aprīļa līdz 4. maijam aicina lielus un mazus pētniekus piedalīties ekspedīcijā Kaķiem pa pēdām. Maršrutā, kas vijas caur Majoriem un Dubultiem, dalībniekiem ar kartes palīdzību jāatrod 11 kaķi.

Septiņi no meklēšanā izsludinātajiem minčiem jāierauga pilsētvidē, kur ir viņu pastāvīgā dzīvesvieta. Četri kaķi savās vietās būs atrodami tikai uz noteiktu laiku. "Šie kaķi ir ieradušies kā brīnums, lai mūs visus iepriecinātu. Tie ir burvīgi un pārsteidza pat mūsu draugus, kas piekrita tos izmitināt," stāsta Aspazijas mājas vadītāja Ārija Vanaga.  

Kaķis bija Aspazijas mīļākais mājdzīvnieks jau no agras bērnības, kad vecais Daukšu runcis kļuva par mazās Elzas Rozenbergas vienīgo spēļu biedru. Dzīvojot Dubultos, dzejniece rūpējās par veseliem trim kaķiem. Laikā, kad apmeklētājiem liegta iespēja sasveicināties ar kaķiem, kuri mīt Aspazijas mājā patlaban, ekspedīcijā var iepazīt kaķus, kuri mīt dzejnieces iecienītajā apkaimē.

Ekspedīcijas Kaķiem pa pēdām idejas autore ir Aspazijas mājas praktikante, Latvijas Sporta pedagoģiskās akadēmijas 3. kursa studente Katrīna Kaupāne. Topošā volejbola trenere, kura Aspazijas mājā iziet praksi pasākumu organizēšanā, atzīst, ka šī ekspedīcija ir lieliska iespēja atrauties no datoru ekrāniem, doties ārā pavasarī un atvērtām acīm skatīties uz pasauli: "Jūrmala ir skaista pilsēta, bet, ja vēl dots uzdevums šajā skaistumā kaut ko atrast, tu ieraugi  vēl daudz lietu, kuras agrāk paslīdējušas garām nepamanītas."

Iespējams, ka daži ekspedīcijas dalībnieki atradīs vairāk kaķu nekā meklēšanā izsludinātie. "Jūrmala ir kaķu pilsēta. Diez vai izdosies noiet 500 metrus, nesatiekot kādu strīpainu, melnbaltu vai rudu peļu junkuru," smejoties saka Ārija Vanaga. 

Ekspedīcijas Kaķiem pa pēdām karte pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā jurmala.lv un Aspazijas mājas Facebook lapā. Dalībnieki aicināti savas ekspedīcijas  rezultātus nosūtīt uz  e-pasta adresi: [email protected]. Visi dalībnieki saņems piemiņas velti, kā arī piedalīsies loterijā, kuras galvenā balva ir keramiķes Ineses Āboliņas radītais Mincītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja