Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāls Artdocfest izsludina stipendiju programmu un filmu pičingu

IDFF Artdocfest/Riga izsludina stipendiju programmas uzsākšanu, lai atbalstītu neatkarīgos kino veidotājus no bijušajām postpadomju un Austrumeiropas valstīm, kuros pie varas ir autoritāri režīmi.

Artdocfest/Fund mērķis ir veicināt vārda, mākslinieciskās jaunrades un pilsonisko brīvību kopumā. Šobrīd Artdocfest/Fund strādā pie īpašas dokumentālo filmu programmu izveides ar mērķi, uzrunāt, aizsniegt un dot iespēju runāt cilvēkiem valstīs ar ierobežotu demokrātiju un vārda brīvību. Šajā programmā esošās filmas tiek izrādītas gan kinoteātros, gan tām tiek nodrošināti tiešsaistes filmu seansi, padarot tās publiski pieejamas.

Artdocfest/Fund pilnībā tiek finansēts pateicoties vairākām respektablām starptautiskām, privātām un valsts institūcijām ārpus Latvijas, kuru mērķis ir veicināt demokrātiju visā pasaulē.

"Laikā, kad turpinās agresīvais un brutālais Krievijas iebrukums Ukrainā, mēs pateicamies par iespēju turpināt strādāt brīvā, demokrātiskā un neatkarīgā Latvijā, radot filmas un festivālu, kurš vēršas pret diktatūru, cilvēktiesību ierobežošanu un totalitāriem režīmiem. Latvija ir kā piemērs tiem, kuri cīnās par brīvību jaunradē un dzīvē," pauž festivāla Artdocfest/Riga dibinātājs Vitālijs Manskis.

Sīkāka informācija par stipendiju programmu un pičingu pieejama šeit.

IDFF Artdocfest/Rīga norisināsies 2023. gadā no 2. līdz 9. martam. Festivāla rīkotāji atgādina, ka līdz 2023. gada 15. janvārim ir iespēja pieteikt savas filmas festivālam Artdocfest/Riga divās programmās – Artdocfest Open un Baltic Focus. Sīkāka informācija par filmu pieteikšanu atrodama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja