Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Kaspara Bramberga izstādes Aura Trigger pirmā daļa - Genesis

Ekspozīcija ir nozīmīgs materiālā un digitālā krustpunkts un norisināsies vairākos posmos līdz oktobrim. Tajā apvienoti reāli un NFT (Non-Fungible Token) darbi. Šīs duālās prezentācijas, kurās redzami fiziski objekti NOASS galerijas telpā un digitālie analogi blokķēdes monitoros, aicina skatītājus izpētīt tradicionālās mākslas un jaunāko tehnoloģiju satuvināšanos.

Izstādē pausta ideja, ka, lai gan tehnoloģijas piedāvā plašas iespējas, tās arī uzspiež jauna veida tirāniju - nerimstošu steidzamību, ko nosaka laika trūkums. Bramberga darbi uzsver bezgalīgo digitālo iespēju paradoksu uz mūsu ierobežotās eksistences fona. Reālie un digitālie objekti ir būtībā vienādi, radot spoguļattēlu realitāti, kas apšauba autentiskuma un klātbūtnes būtību.

«...Vai esam pamanījuši tirānisku sakarību starp lielo skaitu iespēju un mazo laika daudzumu mūsu rīcībā? Mēs esam trauksmes stāvoklī. Laika ir par maz. Pareizās izvēles ir jāspēj izdarīt ļoti īsā laikā. Maldīga sajūta par bezgalīgu eksistenci manu apziņu padara miegainu. Ir jārīkojas ātri. Man nav daudz laika,» par izstādes koncepciju saka mākslinieks Kaspars
Brambergs.

Mākslinieks Kaspars Brambergs savā radošajā darbā izmanto glezniecības un skulptūras paņēmienus, kurus var raksturot kā abstraktu monumentalitāti un brutālismu. Viņa jaunākā darbība iekļauj sevī pievēršanos blockchain tehnoloģijai kā radošā spektra paplašinājumam. Mākslinieka darbi ir iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā. 2014. gadā nominēts Purvīša balvas fināla astotniekam par personālizstādi Dynamis, kas norisinājās mākslas centrā NOASS.

27. maijā plkst.19.00 mākslas centrā NOASS notiks izstādes atklāšanas pasākums. Savukārt 28.un 29. maijā mākslinieka stāstus par ekspozīciju būs iespējams dzirdēt no 16.00-18.00. Kā pēdējais šī notikuma datums būs 30. maijs, kad ikmēneša galriju vakara Riga Last Thursdays ietvaros tiks padziļinātāk runāts gan par izstādi, gan NFT. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Peldošais mākslas centrs Noass, AB dambis 2

Kad?

27. maijs – 30. maijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja