Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Noslēgusies latviešu krimināldrāmas Slāpes filmēšana

Noslēgusies latviešu krimināldrāmas Slāpes filmēšana, kas uz kinoekrāniem nonāks jau šī gada novembrī un kurā galvenās lomas atveido Kaspars un Ieva Aniņi

Kopš jūnija Rīgas ielās varēja manīt motociklistu grupas, kurām seko aizrautīga filmēšanas komanda - tā ir tapusi jaunā latviešu spēlfilma Slāpes ar Kasparu Aniņu un Ievu Aniņu galvenajās lomās. Krimināldrāma, kas uz kinoekrāniem nonāks jau šī gada izskaņā līdzās iespaidīgam un visnotaļ trakam moto pasaules atspoguļojumam vēsta par attiecībām starp vīrieti un sievieti, sevis meklēšanu un jautājumiem par mūsdienu pasaules pārmaiņām.

Mehāniķis, kuru atveido Kaspars Aniņš, un Ieva Aniņa viņa sievas lomā, redz šo pasauli ļoti atšķirīgi. Pāris spēj saglabāt attiecības, kamēr viņus vieno smaga sievietes onkoloģijas slimība. Taču mainoties apstākļiem, viss pagriežas kājām gaisā. Viņš - motociklu entuziasts, kurš meklē savu vietu jaunajā pasaulē, arvien vairāk iegrimstot noziedzīgos darījumos. Viņa - kuru bailes bija atturējušas izdzīvot savu dzīvi, pēc operācijas ieguva radikāli atšķirīgu skatu uz sevi un dzīvi sev apkārt. Par viņas pilnveidošanās ceļu kļuva pievēršanās garīgiem jautājumiem. Kā pavērsīsies varoņu dzīves? Vai viņi atradīs ceļu atpakaļ vienam pie otra?

Krimināldrāmā Slāpes varēs sastapt arī tādus zināmus un Latvijā iemīļotus aktierus kā Egons Dombrovskis un Vilis Daudziņš, kuri atveido gana spilgtas otrā plāna varoņu lomas. Par odziņu filmā kļūs arī vairāki masu skatu aktieri, kuri piedalījās filmēšanā ar saviem motocikliem, piešķirot tai īpašu noskaņu un spriedzi.

Slāpes režisors un scenārija autors ir Ronalds Mežmačs, kurš pērnajā gadā piedzīvoja savu debiju Latvijas pilnmetrāžas kino pasaulē. Viņa sociālā drāma Elpot zem ūdens izpelnījās ne tikai skatītāju atzinību, bet arī Lielā Kristapa apbalvojumu kā labākā 2023.gada debijas filma. Savos darbos režisors izvēlas runāt par sabiedrībā aktuālām tēmām. Līdzīgi kā Elpot zem ūdens, kas skāra visaptverošo atkarības problēmu, arī jaunā Ronalda spēlfilma Slāpes runā par dziļām tēmām - par grūtībām, ar ko saskaras onkoloģijas vai kādu citu nāves slimību ieguvušie un viņu ģimenes, sevis meklēšanu, trauslām cilvēku attiecībām un uzdrošināšanos stāties pretim nezināmajam.

Kā atzīst režisors: “Mēs pašreiz atrodamies globālā pārmaiņu periodā. Vecā pasaule mirst un jaunā tik vēl dzimst.” Bez visa pieminētā, filmai caurvijas zaļās pasaules tendences un fosilā laikmeta izskaņas tematika.

Spēlfilma Slāpes ir Go3 orģinālsaturs, un pēc pirmizrādes kinoteātros visā Latvijā tā būs skatāma Go3 platformā Baltijas valstīs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja