Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Sinfonietta Rīga un Zuzeum aicina uz kamermūzikas vakariem mākslas centra izstāžu zālē

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un mākslas centrs Zuzeum turpina pirms pieciem gadiem aizsākto muzikālo sadarbību, piedāvājot ciklu Vasaras vakara kamermūzika, kurā skanēs klasikas dižgaru, mūsdienu autora Jērga Vidmaņa un latviešu skaņražu opusi. Koncerti notiks Zuzeum izstāžu zālē 6., 7., un 8. septembrī

Cikla pieteikumā Sinfonietta Rīga savus klausītājus aicina uz draudzīgu tikšanos zeltainajos atvasaras vakaros, vēl uz mirkli pagarinot veldzējoši laisko atvaļinājuma laika sajūtu. Šāds vēstījums nudien atbilst koncertu būtībai, un tā vien šķiet, ka Vasaras vakara kamermūzika notikumi gan pēc satura, gan formas atgādina bezrūpīgi siltos vasaras vakarus, kuriem sveša ir koncertnamu atturīgā nopietnība un galantais stils.

Programmas veidošana šajā reizē uzticēta Sinfonietta Rīga mākslinieciskajam partnerim pasaulslavenajam klarnetistam, komponistam un diriģentam Jērgam Vidmanim, kurš līdzās vienu otram kārtojis dažādu laikmetu un stilu skaņdarbus, piedāvājot publikai jaunu emocionālu mijiedarbi ar atšķirīgās paradigmās dzimušu mūziku, vienlaikus demonstrējot paša individuālo gaumi un mūzikas izpratni.

Cikla Vasaras vakara kamermūzika trijos koncertos dosimies pastaigā no klasicisma laika līdz pat mūsdienām: 6. septembra programmā Mocarta Klarnetes kvintets un Vidmaņa cirka dejas līdztekus slavenā klasiķa šedevram būs iespēja iepazīt Vidmaņa kā komponista daudzpusīgo kamerdaiļradi, turklāt šis koncerts ar Eiroradio un Latvijas Radio 3 Klasika tiešraides starpniecību izskanēs vairākās Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) dalībvalstīs, arī Latvijā. 7. septembra vakarā smelsimies iedvesmu no četru mūslaiku rīdzinieku jaunākajiem muzikālajiem veikumiem, savukārt 8. septembris aizritēs muzikālā ceļojumā starp Šūberta prieka caurstrāvoto oktetu un Vidmaņa cieņpilno veltījumu šim Vīnes romantiķim.

Ar muzikāli papildinošiem stāstiem pirms kamermūzikas vakaru noslēdzošās programmas Jērgs Vidmanis, kurš ir Sinfonietta Rīga mākslinieciskais partneris, būs sastopams pirmskoncerta sarunā.

Koncertprogrammas ietvaros mākslas centrā Zuzeum mazajā izstāžu zālē būs skatāma speciāli veidota glezniecības ekspozīcija no Zuzānu kolekcijas. Šajā mūzikas un mākslas mijiedarbībā, ikvienam koncerta apmeklētājam būs iespēja rast savas personiskās asociatīvās kopsakarības.

Plašāka informācija par cikla koncertiem un dalībniekiem, kā arī informācija par biļešu iegādi pieejama orķestra un mākslas centra tīmekļa vietnēs: sinfoniettariga.lv un Zuzeum.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja